NOVAČE, SAMO TO NE!

06:30 | 08-03-2024

Sportski pogled 0

Kako znati kada stati?

Novak Đoković
EPA/MAST IRHAM

Ovo što Rafael Nadal radi u poslednje vreme mučenje je za njega samog, ali i za njegove navijače. Stiče se utisak da se Španac ugledao na Rodžera Federera.

Rodžer i Rafa su zajedno sa Novakom Đokovićem pisali, tačnije još uvek pišu istoriju ne samo tenisa, već sporta uopšte. Njih trojica su lestvicu pomerili na jedan mnogo viši, samo njima znan nivo. Prosto je neverovatno da u istoj eri igraju tri čoveka koja se smatraju najboljim svih vremena. Zasenili su legende kao što su Pit Sampras, Andre Agasi, Džon Mekinro, "uništili" karijere brojnim igračima, postavili rekorde koje teško da će neko u dogledno vreme oboriti.

Mnogima su Đoković, Federer i Nadal uzori, a njihove veličine postaćemo zapravo svesni tek kada se i Srbin i Španac povuku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Federer i Nadal AP Photo/Kin Cheung

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Ipak, tužan je način na koji je Rodžer završio i Nadal završava karijeru. Nekada je najvažnije znati kada stati, pogledati istini u oči i shvatiti da dalje više jednostavno ne ide. Španac i Švajcarac očito to nisu znali. 

Federer je dugo odlagao svoj konačni kraj, spremao se za poslednji ples, ali je imao košmaran završetak, jer je u četvrtfinalu Vimbldona izgubio od Huberta Hurkača i to tako što u trećem setu nije osvojio ni gem.

Slično se dešava sada i Nadalu. Povrede muče Rafu, nema snage da odigra nekoliko mečeva na jednom turniru, prijavljulje se, nada se, pa u poslednjem trenutku otkaže učešće i tako u krug. Istini za volju i kada se početkom sezone vratio na teren, znalo se da mu je cilj da vrhunac forme dostigne kada počnu turniri na šljaci, ali kako sada stvari stoje i to deluje kao nemoguća misija.

Momci koji su nekada pucali od snage, žarili i parili teniskim terenima, sa istih se povlače pognute glave, slomljeni i nemoćni.

Bez obzira šta Novak Đoković uradio do kraja karijere, on će ostati najbolji svih vremena. Teško je i predvideti kada će krenuti stopama najvećih rivala, ali kada god to bude uradio bilo bi lepo da se u stilu oprosti od najveće pozornice i da na veličanstven način zaokruži blistavu priču, a ne da doživi sudbinu Federera i Nadala.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading