ZAŠTO NADALU NIKO NIŠTA NE SME DA KAŽE? Da je Đoković ovo uradio svi bi ga razapeli, a sada se ćuti

07:00 | 08-04-2024

Sportski pogled 0

Ponovo su na delu dvostruki aršini

Novak Đoković
EPA

U nedelju je počeo masters u Monte Karlu, turnir na kom je neprikosnoven Rafael Nadal sa 11 titula. Ipak, ove sezone Španac ne učestvuje u Kneževini zbog problema sa povredom.

Očekivalo se da Rafa bude spreman za omiljeni deo sezone kada se igra na šljaci, ali od toga nema ništa i veliko je pitanje kada, odnosno da li će se uopšte vratiti na teren.

Postavlja se samo pitanje do kada će Nadal davati lažnu nadu svojim navijačima?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Gotovo cele sezone najavljuje kako će se vratiti na tom i tom turniru, a onda se neposredno pred njegov početak povuče. Tako je bilo u Australiji, a zatim je u Indijan Velsu odigrao samo egzibiciju sa Karlosom Alkarazom, pre nego što je odustao od prvog mastersa u godini.

Znalo je se da će učiniti sve da se u formu vrati za prolećni deo sezone i da će pokušati da ponovo napadne Rolan Garos, ali se onda povukao sa Monte Karla sa novim izgovorom. Toni Nadal je rekao kako Rafu samo još servis muči i kako ne želi da se vrati sve dok ne bude 100% spreman.

rafa EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

Španac navodno konstanto trenira, često kači snimke na društvenim mrežama, ali očito da mu telo više ne dozvoljava da se takmiči i da mu je potrebno mnogo vremena za oporavak.

Rafa se prijavi za turnir, veliki broj navijača pohrli da kupi karte, a onda se on oglasi i kaže da neće učestvovati, ali da će učiniti sve da zaigra na sledećem događaju i tako u nedogled.

Zanimljivo, niko ga zbog toga ne kritikuje iako svoje fanove "vuče za nos". Postavlja se pitanje šta bi se desilo da Novak Đoković radi ovo šta radi Nadal?

Novak je u ranijoj fazi karijere često predavao mečeve, pa se zbog toga nalazio na udaru. Čak se i prošle, odnosno pretprošle godine teniski novinar Ben Rotenberg ostrvio na Đokovića zašto se ne povuče sa turnira, nego čeka poslednji trenutak. Razlog je naravno taj što se Novak nadao da bi mogla da se ukine zabrana igranja za one tenisere koji nisu primili vakcinu protiv koronavirusa.

Danas, isti taj Rotenberg i njemu slični ćute kada Nadal u "minut do 12" reši da ne igra na nekom turniru iako vrlo dobro mnogo ranije zna da nije u stanju da se takmiči na najvišem nivou.

Ako ništa drugo, Nadalovi navijači nisu zaslužili ovakvo ponašanje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading