OVO MOŽE NOVAKU DA UNIŠTI KARIJERU Đoković je najbolji svih vremena, ALI... Jedna stvar OZBILJNO BRINE

11:49 | 10-04-2024

Sportski pogled 0

Još uvek traži tu veoma važnu stvar.

nole
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Možda je prerano da se kaže, ali tako je delovalo. Novak Đoković ponovo liči na starog sebe. Gledajući njegov prvi meč na ATP turniru u Monte Karlu, može da se zaključi da se vratio u formu.

Odigrao je popularni Nole skoro savršen meč. Imao je samo pet neiznuđenih grešaka za jedan sat i 10 minuta igre, udarci su mu bili raznovrsni, sjajno se kretao... Sve što je potrebno da se dostigne završnica takmičenja.

GODINE SU SAMO... Nole se oglasio i poslao moćnu poruku ljutim rivalima, kralj tenisa nema nameru da se povuče

Ruku na srce, kvalitet svetskog broja jedan se nikada nije dovodio u pitanje. Na kraju krajeva, pričamo o najvećem teniseru svih vremena. Generacije su se smenjivale, a Novak je istrajao i odbio svaku pretnju kako mlađih, tako i starijih "izazivača".

 

 

Đoković sada ima skoro 37 godina i ne nazire se kraj karijere, pre svega zahvaljujući posvećenosti kod nege tela. Kod njega se zna tačan unos proteina, ugljenih hidrata i šećera, koliko i kakve tečnosti unosi u sebe, broj sati sna, meditacije, molitve, odmora... Sve je "isprogramirano" tako da potraje što duže, pa nije čudno što svi rekordi o kojima svakodnevno čitamo padaju kao od šale.

Kada se na sve spomenute doda i tehnički segment, tačnije poznavanje teniske igre: Kako čita protivnike, taktička priprema, kontrola reketa, čelični mentalitet i donošenje odluka, dobija se mašina koja je sve osvojila ne jednom, već dva puta! 

Gledali na stvari subjektivno ili objektivno, Novak Đoković je najbolji u istoriji "belog sporta".

Ipak, ni on ne može da pobedi na svakom meču. Dešavaju se neuspesi i protiv jačih i protiv slabijih protivnika. Prosto, i najboljima se dešava da nemaju svoj dan.

Tu dolazimo do teme ovog teksta. Istina, ponekad se dešava da Novak "ne oseća" lopticu, nema sreće ili slično, ali, najčešće, kada gubi od protivnika, problem je - motivacija!

 

Jedina stvar koja na duže staze može Đokovića da zaustavi je on sam. Mnogo puta smo imali prilike da ga na terenu vidimo nezainteresovanog, kao da tek odrađuje posao. Što je i normalno, s obzirom na to koliko dugo se profesionalno bavi sportom. Svako bi u nekom momentu osetio zasićenje.

Tenis je sport koji ne dozvoljava bilo kakve propuste u koncentraciji. Potreban je stoprocentni fokus kako bi ostali konkurentni na turu. Ova sezona je, nažalost, za sada pokazala da Nole nije baš spreman za velike izazove.

Ukratko, briga za njime se javlja kada mu se ne igra tenis. Kada je u elementu, niko mu ne može ništa.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading