ŠTA ĆE SVE ĐOKOVIĆA DA SNAĐE Diskvalifikacija, deportacija, pa sad još i ovo

16:00 | 11-05-2024

Sportski pogled 0

Bizarnostima očito nema kraja

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković doživeo je bizarnu neprijatnost na mastersu u Rimu, kada je pogođen flašom u glavu dok je delio autograme.

Ipak, ovo nije prva bizarnost koja se dogodila svetskom broju jedan.

Diskvalifikacija

Novak je prvi i (nadamo se jedini) put diskvalifikovan u četvrtom kolu US Opena 2020. godine.

Bilo je to u duelu protiv Roberta Karbaljesa Baene. Novak je pretrpeo brejk u finišu seta i nehotice pogodio linjskog sudiju u vrat.

Laura Klark je pala kao pokošena, što je dodatno uticalo na odluku organizatora da Srbina izbace sa turnira. Bila je to potpuno bizarna situacija. Đoković nije to uradio iz besa, još manje je imao nameru, ali je neka viša sila namestila da loptica pogodi sudiju baš u vrat.

Pokušavao je Novak na sve načine da ubedi supervizora da nije kriv, ali je morao pognute glave da napusti teren. Bio je to u tom trenutku njegov najteži trenutak u karijeri. 

Međutim, ubrzo mu se dogodio još veći košmar.

Deportacija

Ni u najgorem snu Novak Đoković verovatno nije sanjao da će Božić provesti u pritvor. Upravo to mu se dogodilo u Australiji 2022. godine i to samo zbog toga što je imao smelosti da razmišlja svojom glavom i što nije želeo da bude deo stada.

Đoković se nije vakcinisao protiv koronavirusa, ali nikoga nije nagovarao da sledi taj primer, naprotiv. Nije propagirao antivakserske stavove, uredno je dobio medicinsko izuzeće i zeleno svetlo da uđe u Melburn. 

A, onda je tadašnji premijer Australije Skot Morison odlučio da na Đokoviću zaradi političke poene. Ponašali su se prema Novaku kao prema najvećem kriminalcu, držali ga u pritvoru za migrante. 

Dobio je Đoković i tu bitku, samo toga tadašnji moćnici nisu bili svesni. Bila je to borba jednog čoveka protiv celog kontinenta. Aleks Houk, tadašnji ministar za imigraciona pitanja iskoristio je diskreciono pravo i deportovao srpskog tenisera.

Udarac u glavu

Mnogo bezazlenija, ali fizički bolnija situacija, Đokoviću se dogodila u Rimu.

Lako je Novak pobedio Korentena Mutea sa 6:3, 6:1, počeo da deli autograme kada je jednom momku ispala flašica iz ranca i pogodila ga u glavu.

Udarac je bio toliko jak da je Đoković pao kao pokošen. Zaradio je manju posekotivnu i završio u ambulanti.

Srećom, nije reč o nečemu što bi ga udaljilo sa turnira.

Ko zna šta će Đokovića još da snađe, a da nema direktne veze sa tenisom...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading