SADA MOŽEMO DA MU VERUJEMO

19:30 | 04-06-2024

Sportski pogled 0

Strepeli smo, strahovali, pribojavali se, ali i nadali, nadali do poslednjeg trenutka da će Novak Đoković ponovo pokazati da je natčovek i da će uprkos bolu nastaviti dalje, nastaviti pohod ka odbrani titule na Rolan Garosu

Novak Đoković
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Da je bilo ko drugi bio u pitanju, odustao bi, već sredinom meča bi pružio ruku Fransisku Serundolu, ali ne i on. Stisnuo je zube, igrao preko granice bola, možda i ugrozio karijeru.

Novak Đoković je zaličio na ranjenog lava, a urlik kojim je proslavio trijumf samo govori u prilog tome. Gotovo na jednoj nozi uspeo je da napravi preokret i slavi nakon što je imao set i brejk zaostatka.

Meč pre ovog sa Argentincem je završio u tri sata posle ponoći, tako što je nakon četiri i po časa borbe eliminisao Lorenca Muzetija.

Sumnjali su mnogi u njegovu motivaciju, a on je ceo Rolan Garos igrao sa ogromnom željom. Baš ta želja ga je i nosila protiv Italijana i Argentinca. Odmah posle meča sa Serundolom saopštio je loše vesti i mogućnost da odustane od četvrtfinala.

Đokovićevi navijači su bili zabrinuti, ali su verovali, tačnije nadali se da bi ipak mogao da nastavi turnir.

"Ako neko može, Novak može", "jak je on, pregurao je i teže", govorili su najveći fanovi i tako tešili sebe dok su sa zebnjom čekali rezultate magnetne rezonance.

Međutim, bilo je i onih koji mu nisu verovali, onih koji su ga omalovažavali i govorili da se folira, te da je ovo samo još jedan Novakov trik. Rugali su se, ismevali ga, a Novak Đoković je ponovo svima očitao lekciju i dokazao veličinu. 

Ponovo je pokazao da je čovek, da nije neko ko se pretvara i da nije licemer, već neko ko me može da se veruje.

Svi oni koji mu nisu verovali, neka pođu prvo od sebe. Neka se zapitaju u koga danas imaju poverenja i zašto je taj broj ljudi mizerno mali? Zašto u svemu vidimo nešto loše, neku skrivenu nameru, ko nam je kriv za to, Novak ili neko drugi?

Sada su valjda i sve te "neverne Tome" naučile - Novak Đoković je čovek kom može da se veruje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading