NEKADA SRPSKI ADETOKUNBO, A SADA... Evo kakav je Plavšić igrač i šta donosi Zvezdi

17:30 | 08-06-2024

Sportski pogled 0

Zanimljivo pojačanje za crveno-bele.

kkcz
KK Crvena zvezda

Ono što je usred sezone bilo najavljivano, u subotu je dobilo epilog. Uroš Plavšić je i zvanično postao novi član Crvene zvezde, što je akvizicija koja je iznenadila mnoge, najviše zbog toga što je malo ko primetio kakvu je sezonu centar imao kao igrač Mege.

BOMBA SE SPREMA DA ODJEKNE Zvezda naciljala Amerikanca iz Efesa

Bio je jedan od njenih najboljih pojedinaca, a prosečno je beležio 14.5 poena i 7.2 skoka po meču u svim takmičenjima, uz sjajnih 63.7 odsto uspešnosti u šutu iz igre, na uzorku od 9.1 pokušaja. Na parketu je provodio 23.6 minuta, a nedavno je bio u centru pažnje zbog teže povrede kostiju lica.

Međutim, košarka se ne gleda samo kroz brojke, koje često ne dočaraju najbolje kakav je neko igrač. Plavšić je, recimo, idealan primer.

Nova akvizicija crveno-belih je veliki borac i gde god da je igrala, bila je miljenik navijača. Ovo se posebno odnosi na univerzitet Tenesi, gde je Uroš maltene izrastao u ikonu. Sve zbog svoje harizme, timskog duha i ogromne požrtvovanosti. U međuvremenu, na spomenutom koledžu je stekao diplomu iz rekreacije i sportskog menadžmenta.

Uroš Plavšić Mega MIS/Ivica Veselinov
 

Takođe, izuzetno je jak na obruču, što i nije tako čudno s obzirom na to da je visok 216 centimetara. Defanzivno je vrlo aktivan, pošto ima izuzetno brze noge za svoju visinu, pa odbrana od pikenrola neće biti problem. 

Zapravo, ako bismo morali sa nekime da uporedimo Uroša Plavšića (ne po kvalitetu, već po stilu), onda bi možda moglo da se kaže da je najsličniji Ognjenu Kuzmiću. 

Problem bi moglo da predstavlja nešto slabije izvođenje slobodnih bacanja, pošto je u karijeri na nešto više od 60 odsto uspešnosti sa spomenute distance. Uprkos tome, ukoliko je njegovom timu potrebno, ponekad je u stanju da pogodi trojku, ali se za takav šut odlučuje uglavnom kada je primoran.

Zanimljivo, kada je bio mlađi, igrao je na poziciji krila i krilnog centra, zbog čega je zaradio nadimak "srpski Adetokunbo", pošto je fizički i tehnički neodoljivo podsećao na slavnog Grka. Ovo se odnosi na stil igre i na nedostatak telesne mase, koja Plavšiću više nije problem.

Generalno, Crvena zvezda je napravila sjajan potez angažovanjem ovog momka iz Ivanjice, pogotovo što je opšte poznato da se trofeji najlakše osvajaju sa domaćim igračima. Naravno, biće potrebno strpljenje da se Plavšić navikne na potpuno drugačiji nivo košarke, ali s obzirom na to kakav je radnik i kakva je ličnost, ne bi trebalo mnogo vremena da potraje period adaptacije.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading