ALOanaliza: Ceo život prkosi šansama - evo kakav je igrač Gabrijel Lundberg i šta donosi Partizanu

07:39 | 21-06-2024

Sportski pogled 0

Vrlo zanimljiv izbor čelnika crno-belih.

ife

Piše: Đorđe Miljanić

Partizan vredno radi na rekonstrukciji sastava. Njegovo drugo pojačanje za sledeću sezonu je Gabrijel Lundberg i on bi trebalo da predstavlja zamenu za Kevina Pantera koji je prešao u Barselonu.

Popularni Ife je čitavog života prkosio šansama. Prosto, Danska nije košarkaška zemlja i malo ko je uspeo da izgradi iole uspešnu karijeru odatle. Novi igrač crno-belih je krenuo maltene sa dna, probijao se kroz egzotične lige u Evropi, da bi došao do elitne scene.

POZNAT RASPORED ABA LIGE Zvezda odmah u Dubaiju, a evo kada je derbi

Doduše, u jednom trenutku se okušao u Španiji, ali nije uspeo. Onda je napravio najbolji potez u karijeri tako što je izabrao Poljsku kao sledeću destinaciju. Neverovatno je koliko je Lundberg bio dominantan noseći dres Zjelone Gore.

U VTB ligi je prosečno beležio preko 20 poena, što nije promaklo CSKA, koji ga je odmah angažovao. Od tada je započeo vrtoglavi uspon, pa se posle Moskve preselio u Bolonju gde je bio član Virtusa. Nakratko je bio i u NBA ligi, a za Finiks Sanse je odigrao četiri utakmice.

Lundberg je prošle sezone prosečno beležio 10.1 poen, 2.4 skoka i 2.3 asistencije po meču u svim takmičenjima, uz 38 odsto uspešnosti u šutu van linije 6.75 metara, na uzorku od 3.9 uzetih šuteva.

Zanimljivo, iako je bio rezervista, Danac je bio treći strelac ekipe Virtusa u Evroligi iza Tornika Šengelije i Marka Belinelija, što svakako daje na značaju kada su njegove košgeterske sposobnosti u pitanju.

Pošto smo istakli Ludbergovu bazičnu statistiku, vreme je da se osvrnemo na ono šta tačno donosi Partizanu, a da ne može da se vidi pogledom na brojke.

Najveći kvalitet novog pojačanja crno-belih je verovatno to što nema izražene slabosti. U stanju je odlično da brani fizički i tehnički nadarene igrače, poseduje sasvim dobar pregled igre, solidan je u skoku... Pravi "ol-raund" bek, sposoban da ispunjava sve zadatke koje mu trener postavi.

Ipak, od njega bi trebalo najviše očekivati da mu primarna uloga bude postizanje poena. Odlično se kreće bez lopte, opasan je i sa loptom u rukama, ima kvalitetan šut, a i posle prodora je poprilično efikasan.

epa EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Takođe, trener Željko Obradović može da ga koristi kao "bol-hendlera" pri prenosu lopte, kao i inicijatora pikenrola. I naravno iz izolacija.

Veliki raspon ruku (2.05 metara) mu omogućava da nadomesti u određenoj meri nedostatak visine (1.93 metara), pa ne predstavlja "rupu" pri zagrađivanju obruča. Isto tako, izuzetno je snažan, pa ga je veoma teško pomeriti ili izgurati ga.

Sve u svemu, Partizan je dobio pouzdanog beka, koji neće mnogo grešiti, ali i neće biti neko ko će biti glavni igrač, već neko ko će iz "pozadine" da zatrpava koš protivnika.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading