NOVAK JE "LUD" Đoković ponovo prkosi svim zakonima

07:00 | 23-06-2024

Sportski pogled 0

"Dve se sile pobiše u meni, mozak i srce, pamet i slast", rekao je Laza Kostić

Novak Đoković na Vimbldonu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ponovo je uspeo sve da iznenadi. Nije da nas nije navikao, ali je ovoga puta otišao korak dalje.

Iako je nedavno operisao koleno koje je povredio na Rolan Garosu, pa zbog toga morao da se povuče uoči četvrtfinalnog duela sa Kasperom Rudom, Srbin čini sve da se što pre vrati na teren i zaigra već na Vimbldonu. On će u ponedeljak stići u London, treniraće i u zavisnosti od toga kako se bude osećao, doneće konačnu odluku o nastupu na najvećem turniru na svetu.

Vimbldon počinje 1. jula, a u međuvremenu Novak je objavio dva optimistična snimka na društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na njima se vidi kako trenira u teretani, ali i na terenu.

Iako su prve prognoze ukazivale da Đoković nema nikakve šanse da zaigra na Vimbldonu, sve ide ka tome da se situacija preokrene. Ponovo prkosi svim zakonima prirode, fizike.

Sve i da ne nastupi na turniru koji je osvojio sedam puta, ovo samo potvrđuje da i dalje zaista voli tenis i ima ogromnu želju da se takmiči. Upravo to mu je bilo osporavano dobrim delom ove sezone. Ako je postojala sumnja da se Novak zasitio, sada su otklonjene sve dileme i to je ono što zapravo najviše raduje.

Mozak sigurno kaže da nije pametno da zaigra na Vimbldonu, rizik je ogroman, ali srce šapuće "pokušaj". Đoković je u prošlosti uvek radio onako kako mu srce kaže, čak i kada ga je to skupo koštalo, ali se nije odricao sebe nikada.

Vimbldon mu je nekako uvek dolazio u pravi čas. Kada se vraćao posle povrede lakta mučio se da se vrati u formu, a onda je došao taj Vimbldon, osvojio ga i vratio se na tron. Australijan open mu jeste najuspešniji slem, ali je nekako na Vimbldonu uvek pronalazio izlaz iz krize.

Sada je gotovo u istoj situaciji. Od početka godine još nije igrao nijedno finale, doživeo je povredu i titula u Londonu imala bi ogromnu težinu.

Kakva god bila konačna odluka, dobili smo potvrdu da je Novak Đoković "ludak" koji i dalje oseća ogromnu želju i motivaciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading