ALOanaliza: Mini Lebron - evo kakav je igrač Kodi Miler-Mekintajer i šta donosi Zvezdi

15:37 | 05-07-2024

Sportski pogled 0

Ozbiljnu ekipu prave crveno-beli.

kodi
Foto: Alo!/Marko Metlaš

Bekovske pozicije će Crvenoj zvezdi vrlo verovatno u sledećoj sezoni biti njena najveća snaga. Pored Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Ajzee Kenana, Jaga dos Santosa i Branka Lazića, spoljna linija je pojačana i dolaskom Kodija Miler-Mekintajera.

SPREMA SE BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU Reprezentativac Srbije dolazi u Crvenu zvezdu?

Mnogo prašine se podiglo povodom ovog transfera, ne samo zato što se radi o nekadašnjem igraču Partizana, već i zbog toga što je Amerikanac prilikom potpisa ugovora na društvenim mrežama indirektno prozvao svoj bivši klub i najavio neku vrstu osvete. 

Zato unapred izražavamo nadanje da tokom sledećeg večitog derbija neće biti nepotrebnih varnica ili incidenata, pošto je već sada atmosfera u određenoj meri usijana.

Što se tiče Miler-Mekintajera, prošla sezona je za njega bila "probojna". Obarao je rekorde, nosio Baskoniju do plasmana u plej-in Evrolige... U svim takmičenjima je prosečno beležio 9.9 poena, 3.8 skokova i 6.7 asistencija po meču, uz 46.9 odsto uspešnosti u šutu iz igre.

Kada je taktički segment u pitanju, malo je šta Kodi ne ume da radi. Radi se o pravom "ol raund" igraču, kome snaga i brzina čine da pomalo podseti na Lebrona Džejmsa (naravno, ne po kvalitetu, već po spomenutim fizičkim predispozicijama).

Amerikanac će lako da probije prvu liniju protivničke odbrane, da snažno završi na obruču ili da natera rivala da pomogne i da samim tim stvori višak. Izuzetno je aktivan na skoku, pogotovo defanzivnom, posle čega ima običaj da "povuče" kontranapad i da pretrči ceo teren kako bi došao do lakih poena.

U odbrani je solidan, nije mu to glavna karakteristika, s tim što ima brze ruke, pa uglavnom napada dribling igrača kojeg čuva, kako bi ukrao loptu i eventualno inicirao tranziciju "jedan na nula". 

Što se nedostataka tiče, najuočljiviji je nedovoljno kvalitetan šut spolja. Trojke u karijeri šutira sa oko 30 posto uspešnosti i to ga često ne sprečava da "odapne" neku ishitrenu.

Samim tim, tu se nameće i još jedna stvar koja bi mogla da ide na živce navijačima Zvezde. Često igra nerezonski, srlja i uvuče se u problem bez rezervnog plana. Takođe, vrlo je emotivne prirode, pa se ponekad desi da naiđe period kada postane nevidljiv na terenu.

Sve u svemu, crveno-beli su dobili vrlo potentnog i energičnog igrača, koji pravi razliku na parketu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading