Englezi, hvala što mrzite Novaka

12:22 | 09-07-2024

Sportski pogled 0

Nisu ni svesni da su nam učinili uslugu.

epa

Piše: Đorđe Miljanić

Konačno se dogodilo ono što smo svi godinama priželjkivali - Novak Đoković je odbrusio nepristojnoj publici i spustio je na zemlju.

Bilo je tako zadovoljavajuće gledati taj prizor, kao kada pravougaonik na "skrin sejveru" televizora udari tačno u ugao, kao kada gledamo sečenje kinetičkog peska ili slušanje zvuka kiše u toplom krevetu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OBOŽAVA JE Da li znate koja je omiljena životinja Novaka Đokovića? Ima dve jake simbolike, jedna slama srca

Ukratko, prijalo je.

Nebrojeno puta je Nole doživljavao da mu zvižde bez razloga, da ga vređaju, omalovažavaju, lažu u vezi sa njime i svaki put je on pokušao da "spusti loptu" dajući neki neutralan komentar kako se publika (ne daj Bože) ne bi uznemirila.

Sada je Novak odlučio da ne prećuti, a kap koja je prelila čašu je to što su njegova deca bila prinuđena da slušaju zvižduke upućene njihovom ocu, koji ničime nije zaslužio tako nešto.

Zamislite sebe u toj situaciji. Iz obe perspektive. Iz ugla oca i ugla deteta. Zamislite sebe kako na hiljade ljudi vređa vašeg oca dok nemo posmatrate šta se dešava.

Isto tako, zamislite sebe kao roditelja i brigu za vašu decu i njihova osećanja u tom trenutku, taj stid, neprijatnost... Uopšte ne bi bilo čudno da su se Stefan i Tara rasplakali na jezive prizore sa "Centralnog terena" na Vimbldonu.

Iako je čitava situacija nepodnošljivo užasna, postoji bar jedna pozitivna stvar u vezi sa njome. Đoković je ponovo "gladan" za osvajanjem trofeja, a hranu mu daju upravo Englezi koji ga mrze.

Uopšte nemamo sumnje da će od ponedeljka proraditi čuveni srpski inat i da će Novak dati sve od sebe da ponovo zapuši usta svojim mrziteljima. 

Zapravo, dogodilo se ono što je našoj legendi već mesecima bilo potrebno - gorivo, motivacija i želja za pobedom.

Zato, Englezi, hvala vam što ste kretenskim ponašanjem učinili da Đoković bude ono što jeste.

Apsolutni šampion.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading