OD OVOGA ĆE ZAVISITI USPEH SRBIJE NA OI Evo šta smo do sada videli kod "orlova" tokom pripremnih utakmica

12:02 | 17-07-2024

Sportski pogled 0

Potrebno je još raditi na određenim detaljima.

srb

Piše: Đorđe Miljanić

Uveliko traju pripreme košarkaške reprezentacije Srbije za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Protivnici su joj veoma kvalitetni, kakvi i treba da budu, pošto će u francuskoj prestonici konkurencija biti izuzetno jaka.

OVU VEST JE SRBIJA U STRAHU OČEKIVALA Poznato stanje povrede Vanje Marinkovića

Gledajući prijateljske utakmice "orlova", već smo uspeli da dođemo do nekoliko zaključaka - što se tiče uloga u timu, igre, mentaliteta i tako dalje.

STRATEGIJA

Naša selekcija će, po svemu sudeći, mnogo više da se oslanja na napadačku tranziciju nego ranije. Imali smo prilike da vidimo kako igrači čak unapred trče u kontranapad, nadajući se da će dobiti neki "bejzbol pas" sa suprotne strane terena. Takođe, odmah po krađi lopte se prelazi u tranziciju i dolazi do lakih poena.

Tu dolazimo do mentaliteta. Očigledno, četa popularnog Karija će igrati izuzetno agresivno na loptu i maltene biti u konstantnom presignu u nadi da će rivalu oduzeti posed. Defanzivne rotacije su izuzetno brze zbog čega su igrači konstantno na šutu protivnika.

Uloge su manje-više već poznate. Nikola Jokić je motor pokretač čitavog tima, Bogdan Bogdanović će donositi poene, Vasilije Micić kreaciju, dok će se ostali ponašati u skladu sa akcijama koje selektor Pešić bude nacrtao.

RECEPT ZA USPEH

Igra Srbije je za sada bila veoma dobra. Potrebno je raditi na nekim detaljima, ali generalno, nema šta mnogo da se zameri. Ipak, jedna stvar pomalo zabrinjava.

Naime, najbolji šuteri reprezentacija su promašili mnogo otvorenih šuteva. Takvih situacija će biti mnogo, pošto rivali udvajaju Nikolu Jokića, a njegov "specijalitet" je izlazno dodavanje van linije 6.75 metara. 

Samim tim, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić i drugi, moraće da pogađaju iz otvorenih pozicija u dobrim procentima ukoliko želimo da se nadamo nekom značajnijem uspehu na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading