Partizan nije klub

17:53 | 24-07-2024

Sportski pogled 0

Od crno-belih više ne možemo da očekujemo bilo šta pozitivno.

metlas

Piše: Đorđe Miljanić

Pukla bruka u Humskoj. Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina. Ono što je najgore u čitavoj situaciji u vezi sa Partizanom je to što niko više nije iznenađen kada se tako nešto desi.

Potpuna apatija je zavladala među navijačima, mediji se utrkuju da uporede novu sramotu sa nekim prethodnim sramotama i ono najtragičnije - ništa se u klubu ne čini da se ovakvo stanje promeni.

PORAŽAVAJUĆE Ovo je bilans srpskih klubova na poslednjih 30 evropskih utakmica

Zapravo, teško je reći da su crno-beli uopšte profesionalni klub. 

Da, sadašnji prvotimci su debelo plaćeni, žive od fudbala, ali tu prestaje svaka priča o tome da Partizan funkcioniše na profesionalnom nivou.

Nekada elitna trenažna postrojenja za razvoj mladih talenata su zapuštena,, konstantno na adresu kluba stižu razne blokade, zabrane i kazne, navijači bojkotuju utakmice, plan ne postoji, ideje nema... 

Uprkos svemu navedenom, u Humskoj vlada tišina, a razni "stručnjaci" govore kako je Partizanu potrebno još pojačanja. Što je smešno. Pitanje je da li bi lično Lionel Mesi pomogao crno-belima.

Što je najapsurdnije, finansije srpskog vicešampiona očigledno nisu toliko tragične, s obzirom na to koliko igrača po prelaznom roku dolazi u klub. Takođe, mnogi drugi funkcionišu sa manje para, to jest, bar u toj meri da izgledaju profesionalno.

Dovedeni igrači uopšte nisu toliko loši koliko deluju na terenu. Prosto, od njih se ne može očekivati da pružaju partije na najvišem nivou kada je struktura kluba potpuno urušena. Slično se, recimo, dešava Mančester junajtedu. 

Sve u svemu, Partizan već duže vreme ne funkcioniše kao profesionalni klub i dokle god je tako, dešavaće se debakli kao protiv Nordsjelanda, Dinamo Kijeva, Mladosti...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading