Sve je u životu prolazno moj (Rafa) druže!

14:04 | 30-07-2024

Sportski pogled 0

U životu je nekada važno umeti reći DOSTA

novak đoko

Veliki je šampion Rafael Nadal! Možemo da ga ne volimo, možemo da mu zamerimo mnogo toga, ali činjenicu da je ostavio toliko dubok trag u tenisu, ne možemo.

Ipak, sve što se dešava oko Španca postaje malo tužno.

Dva su viđenja cele situacije. Sa jedne strane hrabro je igrati u takvom stanju u kakvom je Nadal sada. Novak ga je bukvalno pobedio sa pola snage, i nije samo reč o povredi. Već neko vreme je jasno da je kraj.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa druge strane možda je nekad bolje priznati sebi da je to to. Već dugo traje agonija, povrede, mučenje. Pred svaki turnir se postavlja pitanje da li može da igra i da li će biti spreman pa čak i kad je u žrebu.

ytt Printscreen/Youtube
 

 

Da li Rafi treba ovo mučenje na terenu? Ostvario je toliko toga, "kralj" je šljake i možda je vreme da stane.

U pesmi "Svirajte noćas samo za nju" Toma Zdravković u jednom momentu kaže "Sve je u životu prolazno moj druže". Da, tematika nije ista, ali savršeno odgovara svemu što se dešava Nadalu. 

Novak Đoković EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
 

 

Niko, ali baš niko ne može da bude isti sa 20, 30 ili 40 godina (osim možda Novaka Đokovića). Teško je bilo gledati Rafu kako se muči i pati na terenu. Svemu što je lepo nekada mora da dođe kraj. Ma koliko se čovek borio i ne hteo to da prizna, ništa ne traje večno. Pa tako ni Rafina moć na terenu. 

Nije više ni bleda senka i možda je došlo vreme da to sebi prizna... Kraj je blizu, a agonije se samo produžava.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading