Ovo je Srbiji jedina nada protiv Amerikanaca

17:00 | 08-08-2024

Sportski pogled 0

Male su šanse za to, ali svi se nadamo čudu.

epa

Kada je reprezentacija Srbije saznala rivala u polufinalu Olimpijskih igara, mnogi su shvatili da će morati da se zadovolji bronzanom medaljom. Prosto, Sjedinjene Američke Države su previše moćne da bi dozvolile iznenađenje.

Takođe, u prilog "orlovima" ne ide što je nastup u Parizu većine članova "drim tima" oproštajni, pošto su već u poznim godinama i pred kraj karijera, stoga imaju dodatni motiv da se okite najsjajnijim odličjem.

MOĆNA PORUKA NOVAKA Đoković se oglasio pred spektakl sa Amerikancima: Njegove reči odzvanjaju Srbijom

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Budimo iskreni, ne postoji taktika da se Amerika nadigra, iako svi žarko želimo da ona postoji. Čak i kada bismo maštali da se ujedine geniji kao što su profesor Aleksandar Nikolić, Željko Obradović, Dušan Ivković i Svetislav Pešić, teško da bi nešto moglo da se uradi.

app AP Photo/Michael Conroy
 

Ipak, nada postoji i ona se ne tiče Srbije, tj. Srbija na to ne može da utiče. Ukoliko hemija unutar tima SAD bude poremećena, ukoliko dođe do neke svađe ili sukoba, što ne bi bilo prvi put kod Amera, možda bi nešto moglo da se uradi.

Oni bi tako potencijalno ostali bez želje da se nadmeću, pošto im je ego često nekontrolisan. Ukoliko jedan igrač oseti nezadovoljstvo, selektor Stiv Ker lagano može da ga otpiše što se bilo kakvog doprinosa tiče. Jer, on je ljut kao dete. 

Nezgoda u vezi sa ovakvom situacijom je ta što Amerika ima pregršt zvezda u timu, pa bi u njenim redovima morao da izbije neki ozbiljan skandal kako bi se spomenute stvari obistinile. Samim tim, šanse za to su minimalne.

Uprkos tome, nadamo se da grešimo i da će "orlovi" na dva sata uspeti da igraju kao da su legitimni NBA igrači, da će uspeti da pariraju kvalitetom i fizičkim predispozicijama "zverima" iz SAD, da će da budu hrabriji, borbeniji...

Da će da naprave čudo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading