ZAŽALIĆE SINER ZBOG OVIH REČI Italijan ovo nije smeo da uradi, Novak Đoković će sada biti najopasniji

15:43 | 10-09-2024

Sportski pogled 0

Janik dira uspavanog vuka, a to može da znači samo jedno

Novak i Siner

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković iza sebe ima prilično razočaravajuću sezonu. Nije osvojio nijednu titulu, a poslednji neuspeh ostvario je na US Openu, gde ga je u trećem kolu eliminisao Aleksej Popirin. Iako je Novak ostvario primarni cilj i konačno osvojio olimpijsko zlato, mnogi smatraju da je njegovo prošlo i da više neće biti konkurentan na grend slemovima.

Ponovo su ga otpisali, vrlo moguće i prerano. No, nije da njegovi navijači nisu navikli na to. Ipak, ono što smeta, odnosno bode oči jeste GOAT debata koja je zapravo završena još prošle godine. Đoković u svojim vitrinama ima 24 grend slem pehara, 40 masters trofeja, najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste (428), na sve to kao krunu je prirodao i zlatnu medalju. Ali, opet ima onih koji smatraju da Novak nije najveći svih vremena.

Poslednji u nizu koji se oglasio na ovu temu je Janik Siner. Dvostruki grend slem šampion smatra da je Rodžer Federer bolji od Novaka.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Sa moje tačke gledišta, to je Rodžer - odgovorio je Siner na pitanje ko je GOAT.

Đoković i Federer EPA-EFE/ANDY RAIN
 

 

Dok je Švajcarac bio vlasnik svih relevantnih rekorda (grend slemovi, broj nedelja na prvom mestu), gotovo svi su govorili da je Rodžer najbolji ikada. Međutim, čim ga je Novak nadmašio po svim parametrima, u teniskim krugovima se pojavila druga mantra. Koji je to sada kriterijum? Da li se GOAT određuje po tome što neko igra jednoručni bekhend, što ima traku za kosu umesto kačketa, što desnom rukom sklanja šiške?

Naravno, svako ima pravo da simpatiše ovog ili onog tenisera, ali raspravljati o očiglednim stvarima krajnje je neozbiljno. Kažu da kada činjence progovore i bogovi zaćute.

Ipak, treba ovo gledati i sa pozitivne strane. Istina je da se Novak verovatno posle svega malo zasitio, da više nije toliko motivisan kao pre i upravo je to glavni razlog slabijih izdanja u poslednje vreme. Međutim, upravo ovakve reči poput Sinerovih mogu da ga razdrmaju, da probude zadremalog vuka. Ne bi bio prvi put da Novak, onako iz inatam zapuši usta kritičarima, tek toliko da ih podseti ko je GOAT.

Siner bi to mogao da oseti na koži vrlo brzo. Ako ne do kraja ove sezone, onda sigurno naredne. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading