JEDNU STVAR NIKAKO NE MOGU DA RAZUMEM Alkaraz našao krivca za poraz na startu ATP finala

21:01 | 13-11-2023

Tenis 0

Španac je pretpreo treći uzastopni poraz

Alkaraz
AP Photo/Antonio Calanni

Španski teniser Karlos Alkaraz nastavio je seriju loših rezultata, pošto je na startu Završnog mastersa u Torinu izgubio od Saše Zvereva sa 2:1 nakon preokreta.

Bio je Alkaraz prilično razočaran nakon poraza, a krivca je pronašao u previše brzoj podlozi.

- Razlog mog poraza ne leži ni u odsustvu mečeva u poslednje vreme – ni u tome da sam ih možda previše odigrao tokom cele sezone. Dobro se osećam u fizičkom smislu,i ne treba mi više mečeva pri kraju sezone. Ono što me možda malo čudi je izbor ovako brze podloge za sam kraj sezone – jer su svi turniri na tvrdoj podlozi bili mnogo sporiji – i razlika je velika. Ono što ne razumem je zašto je ubedljivo najbrža podloga izabrana za sam kraj sezone - rekao je Alkaraz.

Dodatnu kritiku vezanu za uslove igre iskazao je prema lopticama – koje se veoma često menjaju – na štetu tenisera:

- Mislim da nešto mora da se preuzme u tom smislu, jer je neverovatno da na četiri uzastopna turnira igramo sa četiri različite vrste loptica. Po meni, svaki deo sezone bi trebao da se igra istom vrstom – Australija, Južna Amerika, Severna Amerika, Evropa. Ako ne grešim, ove sezone smo igrali sa 21 vrsti loptica, što je neverovatno – i dovelo je do povrede velikog broja igrača. Ako ATP želi da na turnirima nastupaju najbolji igrači, to bi moralo da se promeni. Ako ne, spisak povređenih igrača će se samo povećavati - kritičan je Alkaraz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari(0)

Loading