KAKO JE NADAL POTONUO Dok je Đoković suvereno prvi, gde je Rafa? Ovo niko nije očekivao

08:37 | 14-11-2023

Tenis 0

Novak Đoković je prvi teniser sveta, a Rafe Nadala nema nigde...

Nadal se oglasio

Do kraja 2023. godine ostalo je još nekoliko mečeva na kojima može da prikupi bodove iučvrsti se na vrhu tabele, a samim tim i uveća ogromnu prednost koju trenutno ima u odnosu na Rafaela Nadala, 662. igrača planete.

Svojevremeno Novakov najveći rival već mesecima ne učestvuje na turnirima zbog povrede i dugog oporavka, pa se to odrazilo i na njegov plasman. Znate li kolika je trenutno razlika?

Preko 650 tenisera nalazi se na listi između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a u toj grupi igrača su i srpski teniseri poput Miljana Zekića, Nikole Milojevića ili Stefana Popovića.

Rafael Nadal će 2023. godinu završiti sa samo 45 ATP bodova na svom kontu i tek 662. pozicijom na listi, a Novak bi mogao da ima 11.400 bodova više od svog dugogodišnjeg rivala ukoliko osvoji turnir na kojem ovih dana učestvuju osmorica najboljih tenisera na planeti. Čak i da to ne bude slučaj, razlika je toliko velika da možemo zaključiti kako se Rafael Nadal više neće vratiti na čelnu poziciju ATP liste, čak ni ukoliko se u potpunosti oporavi od povrede.

Ostaje da se vidi kada će Rafa ponovo na teren...

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading