ŠEF IM JE TAKO NAREDIO Selektor Troicki otkrio kako se odvijala drama oko doping testa

10:51 | 24-11-2023

Tenis 0

Posle trijumfa Miomira Kecmanovića u dva taj-brejka protiv Džeka Drejpera, Novak Đoković je lako izašao na kraj sa Kameronom Norijem (2:0) i doneo Srbiji prolaz u polufinale Dejvis kupa.

Novak Đoković
Tanjug/Ap

 

Sramne scene u Malagi! Novak Đoković je pre meča sa Kameronom Norijem (2:0) bio podvrgnut doping kontroli, a selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki otkrio je da su i njega želeli da testiraju.

Posle trijumfa Miomira Kecmanovića u dva taj-brejka protiv Džeka Drejpera, Novak Đoković je lako izašao na kraj sa Kameronom Norijem (2:0) i doneo Srbiji prolaz u polufinale Dejvis kupa. 

Posle meča su na konferenciji za medije Novak Đoković i Viktor Troicki otkrili da je prvi reket sveta pre meča bio podvrgnut doping kontroli. U jednom momentu želeli i da testiraju Viktora Troickog.

- Čak su i mene startovali, ali su me pomešali sa Kecmanovićem. Rade svoj posao, šef im je rekao. Nema zezanja - našalio se selektor Srbije, samo je potanje ko je šef. 

Novak je morao na doping at i po pre meča, što mu se nije desilo tokom karijere, kako je rekao. 

- Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, treba da dam krv. Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Nisam verovao da su doneli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po pre meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin. Podržavam da se testiram ja ili bilo ko – sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam video nikakav razlog ni logiku, ali to je što je – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promene takve odluke - rekao je Novak Đoković.

 Srpski teniseri će u subotu u polufinalu Dejvis kupa igrati protiv Italije. Pre toga u petak od 16 sati igraju Finska i Australija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading