TAKO SE BORI ZA SRBIJU Novak Đoković jednom rečenicom oduševio naciju

16:21 | 30-12-2023

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković izjavio je na konfrenciji za medije pred početak Junajted kupa, da će meč sa selekcijom Kine biti sjajan početak australijske kampanje.

Novak
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT


Junajted kup će biti odigran od 29. decembra do sedmog januara, a Srbija j u grupi sa Češkom i Kinom. Srbija će sutra 31. decembra igrati sa Kinom, a tri dana kasnije sa Češkom.

- Imali smo nekoliko treninga u protekla tri dana. Ustvari, ja ću tokom dana raditi još, pokušaću što je moguće više vremena da provedem na terenu. Oduvek sam uživao u Australiji, igrao ovde najbolji tenis. Moja osećanja po dolasku ovde su pozitivna i radujem se što ću biti deo tima, sve je pomalo drugačije. Nemamo prilike da takvu atmosferu osetimo tako često, jer igramo uglavnom za sebe. Sjajno je kad predstavljate svoju zemlju i nadamo se da će ovo biti sjajan početak australijske kampanje - izjavio je Đoković.

Srpska teniserka Olga Danilović dodala je da je uzbuđena što će Đoković pomoći nacionalnoj selekciji.

- Imati Novaka u timu i uz mene na terenu je privilegija. Možete da naučite od njega zaista mnogo, ali učite i od svakog drugog igrača - istakla je ona.

Selektor Srbije Viktor Troicki kaže da je igranje Đokovića velika prednost za Srbiju.

- Ponosni smo na to. Kao što sam govorio i u Dejvis kupu, kada Novak igra za nas, to je velika pomoć i mnogo znači za druge igrače, uz svo njegovo iskustvo i procenat pobeda. Pomaže nam zaista mnogo - zaključio je Troicki.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading