NOVAKOV HOD PO MUKAMA Prižmić zaličio na Nadala, Đoković kroz krugove pakla do drugog kola AO

13:18 | 14-01-2024

Tenis 0

Posle maratonskog meča Novak Đoković je posle gotovo četiri sata igre slomio otpor anonimnog hrvatskog igrača Dina Prižmića.

Novak Đoković
AP Photo/Alessandra Tarantino

Imao je Dante Alegijeri "Božanstvenu komediju" u kojoj je detaljno opisao devet krugova pakla. Nismo sigurni koliko je ih je Novak Đoković danas prošao, ali u duelu sa Dinom Prižmićem jeste barem nekoliko - 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4!


Prvi set zaista nije nagovestio kakvu ćemo borbu gledati u nastavku meča. Prilčno lagano je Nole diktirao tempo igre.


Pročitajte još:

Pročitajte još:

Već na startu je napravio brejk. Prižmić nije pokazao nijednu naznaku da će u pojedinim trenucima po nivou kvaliteta tenisa zaličiti na Rafaela Nadala. Možda čak i onog iz najboljih dana.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:


Hrvatski teniser je na sve to imao i problema sa povredom pa je u ranoj fazi prvog seta morao da traži i medicinski tajm-aut. Ličilo je da bi zbog toga mogao i da odustane.


Sve to je koristio Đoković i sa duplim brejkom, sigurnom igrom i rezultatom 6:2 spakovao prvi set u džep.
Čini se da je 178. teniseru planete izuzetno prijala pauza između dva seta. Podigao je značajno nivo igre. I to toliko da je brejknuo Đokovića u četvrtom gemu.

Novak Đoković EPA-EFE/MAST IRHAM
 

 


Kako je Prižmić podigao nivo igre, tako je i Nole morao da uzvrati istom merom i zaista smo imali prilike da na Rod Lejver areni gledamo vrhunsku tenisku predstavu. Dostojnu i neke dalje faze turnira...


Ekspresno je Nole vratio brejk, da bi dvojica gladijatora testirala granice jedno drugom sve do taj-brejka.
Počeli su tu i problemi sa publikom koja je uzvikivala tokom poena što je nerviralo Noleta koji u ključnom trenutku gubi mini-brejk.


Koristi sve to Prižmić i nošen energijom sa tribina dobija taj-brejk sa 7:5, a samim tim stiže i do izjednačenja u setovima. Drugi je trajao čak 66 minuta.


Ako je drugi set bio dugačak i dramatičan šta tek reći za treći koji je bio čak i duži, a nije se igrao taj-brejk?!
Ponajviše je tome doprineo maratonski pet gem koji je posle 16 minuta (?!) borbe dobio Prižmić i ujedno brejknuo Đokovića.

 

 


Promenio je Nole majicu i oslikala se promena momentalno na semaforu. Nole je vratio brejk, potom je napravio još jedan i serijom od četiri osvojena uzeo treći set posle zaista iscrpljujuće borbe.


Nije Prižmić mogao da održi nivo igre u četvrtom setu kao što je u prethodna dva. Upravo zato je došlo do velikog pada koji je Novak naplatio sa dva brejka već u uvodu seta.


Posle toga je sve bila jednosmerna ulica koja je vodila samo ka plasmanu Đokovića u drugo kolo Australijan Opena gde ga čega bolji iz okršaja Popirin - Polmans koji počinje noćas u 02.30.

ĐOKOVIĆ - PRIŽMIĆ 6:2, 6:7, 6:3, 6:4

Četvrti set:

6:4 - Kraj meča - Novak je u drugom kolu Australijan Opena posle ogromne borbe!

5:3 - Približava se maratonski meč kraju posle gotovo četiri sata igre. Na samo gem do plasmana u drugo kolo je Novak Đoković.

4:3 - Definitivno je trenutni momentum na strani autsajdera u ovom duelu. Sigurno je Prižmić stigao do novog gema, ovog puta je profitirao u Noletovom greškom.

4:2 - Vratio je jedan brejk Dino Prižmić. Vratio se malo rezultatski u meč. Sve je još uvek u Novakovim rukama.

4:1 - Mogao je Nole već sada da dođe na korak do pobede. Imao je 40:40, ali je Prižmić sa dva osvojena poena malo produžio ovaj meč.

3:0 - E, ovo je onaj Đoković koji dominira svetskim tenisom deceniju unazad. Lako je stigao do novog brejka i utisak je da je Prižmić prilično pao posle dva maratonska prethodna seta.

 

 

2:0 - Potvrdio je Nole brejk. Sigurnom i odmerenom igrom i čini se da polako lomi otpor hrvatskog rivala.

1:0 - Đokovićev brejk! Odmah je rešio Nole da pokaže Prižmiću da se ne nada da bi mogao da izrežira novu dramu. Poveo je najbolji teniser sveta i sada mu je preostalo "samo" da tu prednost održi.

Treći set:

6:3 - Punih sat i 10 minuta je trajao treći set. Pravi maraton koji je osvojio srpski teniser novom greškom Dina Prižmića. Urlik Novaka najbolje govori o tome koliko mu znači ovaj set! 

5:3 - Ajmo Novačeee! Evo brejka Đokovića! U pravom trenutku pošto će u narednom gemu servirati za osvajanje trećeg seta.

4:3 - Kroz još jedan krug pakla je prošao Đoković u ovom gemu. Suočavao se sa dve brejk lopte koje je uspeo da spasi. Pre svega zahvaljujući dobrim i sigurnim servisima.

3:3 - Promenio je Nole majicu, donela mu je neku drugračiju energiju koju je materijalizovao vraćenim brejkom za aplauz i Gorana Ivaniševića.

 

 

2:3 - Ako smo ranije govorili da je visok nivo tenisa na Rod Lejver areni, šta tek reći za ovaj gem? Preko 16 minuta ogromne i žestoke borbe. Sevali su forhendi i bekhendi na obe strane. Nažalost po nas, Đoković je pretrpeo novi brejk.

2:2 - Još uvek ne može da slomi Đoković otpor žilavog Hrvata. Ne da se Prižmić. Prikazuje nivo tenisa koji je sigurno za prvih 50 na ATP listi.

Dino Prižmić EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

2:1 - Neverovatan tenis gledamo u trećem setu. Posle nestvarno dugog poena je Prižmić ekspresno vratio brejk. Šteta što je Nole poslao loptu u mrežu...

2:0 - Idemo Noleee! Brejk Đokovića koji na siguran način otvara treći set. Sličan scenario kao u prvom setu, nadamo se da će i ishod biti identičan.

1:0 - U kontraritmu je Đoković, jeste dobio uvodni gem, ali je imao problema. Pritiskao ga je hrvatski teniser koji ipak nije stigao do brejk prilike.

Drugi set:

6:7 - Šok u Melburnu! Serijom grešaka Novaka Đokovića autsajder Dino Prižmić posle sat vremena borbe izjednačuje rezultat u setovima!

6:6 - Posle 53 minuta velike borbe idemo u taj-brejk. Kako je Đoković igrao prethodne sezone u sedmom gemu, čini se da ima jako dobre šanse da duplira vođstvo u setovima.

5:6 - Sa nulom dobija Prižmić ovaj gem. Ponovo će morati Nole da servira za opstanak u drugoj deonici. Zaista, kapa dole Hrvatu na borbi...

 

 

5:5 - Terao je Đoković rivala na greške u ovom gemu zahvaljujući snažnim udarcima. Upravo je na konto slabih udaraca Hrvata, Nole došao do petog gema u ovom setu.

4:5 - Ne odustaje Prižmić. Štaviše, u narednom gemu Đoković servira za opstanak u setu i biće to prilika za 178. tenisera planete da napadne servis najboljeg u istoriji.

4:4 - Lagano je Nole stigao do još jednog gema.  Zanimljivo je da ovaj drugi set već sada traje kao gotovo ceo prvi, a ima još da se igra.

3:4 - Šteta... Imao je Đoković lepu priliku na 30:30 da opet pritisne rivala. Izvukao se Prižmić iz nezgodne situacije.

3:3 - Serija Novaka od dva dobijena gema. Ono što ide u prilog Đokoviću je visokih 75 odsto dobijenih poena na drugom servisu što je zaista fantastična brojka. 

 

 

2:3 - Ekspresno je Nole vratio brejk. Nije dozvolio da se ovaj set dalje zakomplikuje. Velika borba se trenutno vodi na Rod Lejver areni za drugu deonicu.

1:3 - Nažalost, brejk je pretrpeo Đoković. Iako se muči sa povredom, hrvatski teniser je odigrao maestralan gem koji je začinio prelepim pasing šotom za nevericu na Novakovom licu.

1:2 - Podigao je nivo igre Prižmić. Videli smo i najduži poen (do sada) na meču od 23 udaraca. Bez izgubljenog poena je osvojio gem, ali je ponovo zatražio lekarsku pomoć.

1:1 - Autoritativno i sa stilom završava Novak ovaj gem. Naterao je Hrvata na defanzivu, a potom je smečovao lopticu.

0:1 - Otvorio je drugi set Prižmić osvojenim gemom. Čini se da mu je prijala pauza i da je rešen da barem malo neizvesnosti unese u ovaj set.

Novak Đoković EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

Prvi set:

6:2 - Sjajna igra Novaka Đokovića! Rutinski je dobio prvi set za samo 39 minuta koji je završio set as udarcem. Prosto crta po terenu srpski teniser.

5:2 - Raspada se igra hrvatskog tenisera, stigao je Đoković do drugog brejka i u narednom gemu će servirati za osvajanje seta.

4:2 - Vratio se Hrvat na teren, ali se čini da ima i dalje problema. Dobio je Nole gem sa nulom i videćemo u nastavku kako će se kretati Dino.

3:2 - Ne da se Prižmić. Ne dozvoljava hrvatski teniser Đokoviću da se odlepi, a u pauzi između gemova je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa butnim mišićem.

3:1 - Plovi glatko Novak kroz ovaj prvi set. Greškom Prižmića, koji je lopticu poslao u aut, je stigao i do trećeg gema. Može da raduje zaista sigurna igra prvog reketa planete. 

2:1 - Upisao se i hrvatski teniser na semafor. Šteta za Novaka koji je promašio forhend na 40:30. Da je dobio taj poen, mogao je ponovo da pritisne Hrvata.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

2:0 - Za razliku od prvog gema, drugi je protekao znatno lakše. Vrlo preciznim servisima i udarcima je Đoković potvrdio stečenu prednost.

1:0 - Zanimljiv prvi gem. Posle tačno osam minuta je Đoković iskoristio treću brejk loptu i na startu meča počeo da opravdava ulogu favorita protiv 178. tenisera sveta.

09.17 - Počinje meč Novaka i Prižmića servisom hrvatskog tenisera.

09.10 - Izašao je Novak Đoković na teren dočekan gromoglasnim ovacijama australijske publike.

08.55 - Sva dešavanja sa Australijan Opena možete da pratite u našem blogu uživo.

08.45 - Mladi Prižmić je poručio da veruje u sebe i da bi mogao do iznenađenja u prvom kolu Australijan Opena. 

08.35 - Govorio je Novak Đoković o čuvenoj proslavi sa spuštanjem slušalice i Benu Šeltonu.

08.25 - Legendarni Mats Vilander smatra da mlade snage imaju šanse na Australijan Openu, ali i da je Novak Đoković još uvek "tata".

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

08.15 - Podsetimo se i najvećih Đokovićevih trenutaka na Australijan Openu. Od maratona sa Nadalom preko prvog osvojenog grend slema do deportacije.

08.05 - Počinjemo Srpsku novu godinu iz Melburna, a saznajte šta bi sve titula na prvom grend slemu sezone mogala da donese prvom reketu planete.

08.00 - Poštovani čitaoci dobro došli u uživo prenos meča prvog kola Australijan Opena između Novaka Đokovića i hrvatskog tenisera Dina Prižmića.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading