"OČEKIVALI SMO DA NOVAK BUDE BOLJI" Poznati kritičar Srbina ponovo napada: Bio je prevelik zahtev da se vrati

15:16 | 26-01-2024

Tenis 0

Odmah po Novakovom porazu u polufinalu Australijan opena, svoje mišljenje izneli su Tomi Has i Mats Vilander.

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Nakon što je Đoković doživeo poraz od Janika Sinera, Vilander je istakao da ga je veliki broj Novakovih grešaka iznenadio.

"Siner je odigrao neverovatan tenis. Što se tiče Novaka, jasno je da ne možete uvek da odigrate savršeno, ali i kada ne igrate dobro meč dobijate, kada ste veliki. Novak je delovao nekako ravno u ta prva dva seta, imao 54 neiznuđene greške. Bilo je vidljivo da se nije osećao komotno u ta prva dva seta", kaže Vilander.

AUSTRALIJAN OPEN ISPISAO ISTORIJU Turnir na kome je Đoković ispao u polufinalu ostaće večno upamćen

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa druge strane, Tomi Has ističe da je prvi reket sveta naišao na zid sa druge strane.

"Uvek od Novaka očekujemo da igra na najvišem mogućem nivou, posebno na ovom terenu. Siner mu nekako otežava posao više od drugih protivnika. Nole je povremeno izgledao kao da je video na drugoj strani sebe u ogledalu. Kao da je igrao protiv sebe, trudio se da se vrati u ritam. U taj-brejku je spasao meč loptu. Ipak, nešto je nedostajalo. Nije uspeo da pronađe način da prodre duboko u ovaj meč", kaže Has.

Vilander je istakao da je delovalo kao da će Novak proigrati u jednom trenutku.

"Očekivali smo posle tog trećeg seta da Novak krene da počne da igra bolje. Očekivali smo da dobije set, znali smo da može. Ali po tome kako je udarao lopticu u prva dva seta, to je bio prevelik zahtev, očekivati da iznenanda počne da igra bolje, posebno ako Siner održi nivo, što se i desilo", kaže bivši šampion Melburna.

Za kraj, istakao je da će Siner osvojiti mnogo velikih turnira.

"Siner je dodao mnogo varijacija, deluje komotno na mreži, da igra slajs bekhend, servis mu je mnogo bolji. Pogađa lopticu "svit spotom". Čuo sam kako to Novak kaže na konferenciji. On je igrač koji napreduje, voleli bismo da ga vidimo malo emotivnijeg, ali mislim da to nećemo dobiti od Janika Sinera. Čak i kada pobeđuje, on je na misiji, mislim da će osvojiti mnogo slemova. Ovaj meč bio je velik, ali neće biti tih emocija. Ima stabilan karakter, na terenu i van njega, da budem iskren, osvojiće gomilu slemova", zaključio je Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading