JEDINI OVAKAV INTERVJU ĐOKOVIĆA U KARIJERI Novaku zbog ovoga nije bilo do priče (VIDEO)

22:51 | 24-02-2024

Tenis 0

Čak ni Đoković ovako nešto ne pamti...

Novak Đoković
EPA/MAST IRHAM

Važi Novak Đoković za nasmejanog. Pristupačnog, čoveka uvek spremnog za šalu, ali i razgovor na ozbiljne teme. Ipak i njemu dođe "žuta minuta".

Utisak je da je jedini intervju koji je Nole odradio preko volje bio onaj od prošle godine na Australijan Openu.

Posle duela sa Encom Kuakom u drugom kolu prvog grend slema u sezoni koji je dobio sa 6:1, 6:7, 6:2, 6:0, Nole je posle meča bio veoma nervozan i to iz dva razloga.

Prvi se odnosio na jednog nepristojnog navijača koji je "mrtav pijan" konstantno dobacivao i time ometao najvećeg tenisera u istoriji.

Nisu previše pomogle ni Novakove rasprave sa sudijom pošto je navijač nastavio nedolično da se ponaša. Videli se i po izrazu lica Srbina posle meča koliko je bio frustriran.

- Mnogo toga se desilo večeras, Enco Kuako je zaslužio poštovanje za sve večeras, posebno u drugom setu. Obojica smo uzeli medicinski tajm-aut i imali smo problema. Volim da igram noćne termine i hajde da nastavimo dalje. Sve je to očekivano kada dođete na teren i kada ste favorit, naravno da će neko ko je tu prvi put da proba sve, da rizikuje... Mogao sam u drugom setu da dobijem, ali je produžio meč. Nije to bio meč u kome je sve išlo idealno za mene. Mnogo puta sam bio u ovakvoj sitauciji u karijeri i znam šta treba da uradim.

Drugi razlog je povreda. Poznato je da Đoković tada nije trenirao između mečeva (što je inače redovna praksa), ali je i takav uspeo na kraju da osvoji Australijan Open bez izgubljenog seta?!

Redom su potom padali Grigor Dimitrov, Aleks de Minor, Andrej Rubljov, Tomi Pol i na kraju Stefanos Cicipas u finalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading