KAKAV UDARAC NOVAKU Amerima Nadal prva zvezda, već prodaju karte za njegov meč - koštaju više od 1.000 dolara!

06:30 | 29-02-2024

Tenis 0

Mada je žreb za Indijan Vels u ponedeljak, zna se da će Španac startovati u četvrtak

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Pet od šest ima Novak Đoković u meču za trofej Indijan Velsa. Poraz 2007. od Nadala došao mu je kao zagrevanje na kalifornijskom suncu, jer potom nije bilo kiksa u finalima. Padali su Fiš, dvaput Federer, Raonić je oduvan (najbrža pobeda 6:2, 6:0), a i Nadalu je vraćen dug.

Novak Đoković EPA/PAUL BUCK
 

Nekoliko rekorda na petom grend slemu, kako popularno zovu prvi masters sezone, drži teniski kralj pored tog najkraćeg finala s Kanađaninom rođenim u bivšem Titogradu. Nole ima najviše titula (pet uz Federera), najviše vezanih titula (tri, takođe kao Federer), najviše vezanih pobeda (19), najbolji skor između pobeda i poraza (50-9, 84,75 odsto)...

Novak Đoković EPA/LARRY W. SMITH
 

Bilo bi tu još trijumfa i trofeja da je Srbin dolazio i prethodnih godina pustinjski gradić napravljen za bogataše. Povreda, korona, zabrane... nisu dali.

Rafael Nadal EPA/Jono Searle
 

Sve to, međutim, nije dovoljno najboljem svih vremena da bude prva zvezda u Kaliforniji. Bar ne za organizatore turnira serije 1.000, za njih je to - Rafael Nadal!

Žreb za Indijan Vels je u ponedeljak uveče po našem vremenu, a već je saopšteno kad će Nadal startovati. Miljenik navijača, kako se navodi, prvi meč će odigrati uveče u četvrtak, 7. marta (petak rano jutro po srednjoevropskom vremenu). Razlog neuobičajenog poteza - određivanje termina pre žreba - krije se verovatno u nameri da se što više publike okupi na tribinama Stadiona 1 (kapacitet 16.100). Karte su, dabome, već u prodaji i koštaju od 35 dolara za „golubarnik“ do 1.500 za VIP mesta.

Novak Đoković i Rafael Nadal EPA/JOHN G. MABANGLO
 

Nadal je u tri navrata osvajao Indijan Vels i dvaput gubio u finalu. Prošle godine nije igrao zbog povrede zarađene na Australijan openu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading