SAMO LUDAK I NEZNALICA MOGU DA KAŽU DA ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI Slavni Amerikanac otkrio zašto mnogi ne poštuju Novaka

17:01 | 29-02-2024

Tenis 0

Legendarni teniser rekao ono što se mnogi ne usuđuju

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik nema dilemu da je Novak Đoković najbolji svih vremena

Rodik, koji je za vreme igračke karijere često znao da kritikuje našeg asa, ističe da su brojke neumoljive.

- Gledati njegove brojke i ne videti da je Đoković najveći svih vremena može samo lud ili neznalica. Jednostavno, toliko je odskočio u postavljanju raznih rekorda da nema nikakve dileme - rekao je Rodik.

Istakao je da je u nekim segmentima teško porediti igrače.

- Nikada nećemo moći da izmerimo koliki je uticaj igrača na popularnost tenisa, kolika je ljubav publike prema njima, koliki je uticaj njihove igre na ovaj sport, estetiku njihovog stila… U matematici nisu važna osećanja navijača niti status vakcinacije igrača. I u košarci postoji slična stalna debata ko je bolji, Lebron Džejms ili Majkl Džordan. Uvek može da se doda novi argument. Ali kada su brojke u pitanju tu nema dilema - objasnio je nekada prvi reket sveta.

Samo neznalica može da kaže da Đoković nije GOAT.

- Ako poređate biografije velike trojke i za najboljeg izaberete nekoga ko se ne preziva Đoković, onda ste ludi. Veoma je jednostavno. Tek posle na red dolaze argumenti ko vam se više dopada. Ali verovati da Novak na osnovu cifara nije GOAT znak je neznanja - jasan je Rodik.

Pojasnio je zbog čega dolazi do toliko debata i zbog čega je Novak zapravo kompleksan teniser.

- Većina ljudi u ovakvim debatama ne oseća nijanse. Novakov stil igre nije jednostavan za gledaoca koji se ne razume dobro u tenis. Jednostavno nije lako ljudima koji ne igraju ovaj sport da uoče njegove kvalitete. Ima preciznost hirurga, uništava te na terenu i moraš nenormalno da rizikuješ da bi imao šanse. On zna da ti ti to ne možeš da radiš tri ili četiri sata, a i ti to znaš - istakao je jedini čovek koji je imao pozitivan skor sa Srbinom (5-4), a da su odigrali više od tri susreta.

Nakon toga je povukao paralelu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Lakše je uočiti Federerove i Nadalove kvalitete. Vidiš Rodžera i odmah shvatiš koliko je njegov tenis neverovatan. Sa druge strane, Nadal svakoga zaseni svojim intenzitetom, dramatičnošću svoje igre, svojim uzvicima. A kod Đokovića je teže razumeti veličinu onoga što radi - objasnio je Rodik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading