RUSA DISKVALIFIKOVALI, NJEGOV PROTIVNIK PORUČIO ATP-U Sklonite sudije sa mečeva, tako bi rešili mnoge probleme

10:25 | 02-03-2024

Tenis 0

Rubljov je diskvalifikovan, a njegov rival Bublik traži da se linijske sudije sklone sa mečeva...

Rubljov
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Andrej Rubljov (26) diskvalifikovan je u polufinalu turnira u Dubaiju i to u poslednjem gemu. Izgubio je Rus živce, počeo da viče nešto prvo na ruskom, pa na engleskom, uneo se u lice jednom od sudija i onda je doneta odluka o izbacivanju sa samog meča i turnira. Taj potez podigao je buru u svetu tenisa.

Niko ne opravdava potez ruskog igrača i svi su složni da je zaslužio kaznu i da to nije nešto što sme da se dešava. Međutim, većina ljudi se slaže da je ovakva kazna prestroga i da su organizatori turnira mogli da nađu drugi način da reaguju. Isto misli i Aleksander Bublik, čovek koji je tako prošao u finale turnira gde ga čeka Ugo Imber.

OPSOVAO SUDIJU NA RUSKOM, PA DOBIO DISKVALIFIKACIJU Potpuni haos na turniru u Dubaiju (VIDEO)

- Više bih voleo da sam izgubio, nego što sam dobio meč na ovakav način. Mogli smo da odigramo jedan od najboljih naših mečeva pred punim tribinama u Dubaiju. Šteta je što se ovako završilo - rekao je Bublik na konferenciji za medije.

Nije prvi put da Rubljov ima izlive besa na mečevima i jasno je da je to nešto na čemu će morati da radi i da treba bolje da kontroliše emocije. Da je recimo slomio reket ili nešto slično dobio bi opomenu ili bi izgubio poen. Ovako će mu biti oduzeti i bodovi koje je zaradio i sva zarada sa turnira. Za sve to Kazahstanac predlaže drugo rešenje.

On traži da se linijske sudije uklone sa turnira i da je bolje da kompjuter donosi odluke kao što je već slučaj na nekim turnirima.

- Svake nedelje dobijamo dokaze zbog čega nemate probleme na turnirima gde imate tehnologiju umesto linijskih sudija. Igrači nisu ludi, to je naša strast, igramo za ovo, živimo za ovo, maštamo da igramo ovakve mečeve. Onda se tu pojavi neki sudija koji radi tri godine kao linijski sudija i nešto odlučuje. Da li je Andrej pogrešio? Možda. Da li je sudija pogrešio? Možda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading