GENERACIJO, NE DAJ SE! Đoković i Mesi u istom društvu, takvo poštovanje zaslužuju oba superstara

06:00 | 30-03-2024

Tenis 0

Zahvalan sam na ljubavi i podršci koju dobijam od naroda, poručuje teniski kralj

Novak Đoković
EPA/DAN HIMBRECHTS

 

Leo u Argentini, Nole u Srbiji. Slavu je, naravno, nemoguće izmeriti, ali nije pogrešna procena da su dvojica superstarova tu negde. Uostalom, vršnjaci su, takoreći zajedno su stupili na scenu svetske pozornice, kojom, evo, vladaju duže od decenije i po...

Novak Đoković EPA/CRAIG GOLDING
 

Novak Đoković i Lionel Mesi su, naime, rođeni 1987. godine, koja je svetskom sportu podarila brojne šampione.

Lionel Mesi EPA/FRIEDEMANN VOGEL
 

Njihovi vršnjaci su, između ostalih, Ana Ivanović, Marija Šarapova, Endi Mari (tenis), Miloš Teodosić (košarka), Sebastijan Fetel (Formula 1), Oleksandr Usik (boks), Karim Benzema, Luis Suarez, Đerard Pike, Edinson Kavani, Gonzalo Iguain, Leonardo Bonuči, Sesk Fabregas (fudbal), Horhe Lorenco (moto GP)...

Marija Šarapova EPA/Christian Bruna
 

Tu su i mnogi, mnogi drugi asovi koji su rezultatima, pobedama, trofejima obeležili godine za nama.

A priču o najboljem fudbaleru današnjice i najboljem teniseru svih vremena, predstavnicima neverovatne generacije '87, potegao je Nikola Pilić, i to u prisustvu Novaka Đokovića u beogradskom Domu omladine.

Novak Đoković i Nikola Pilić AP/Darko Vojinović
 

- Želeo bih da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio - rekao je legendarni teniski trener nekadašnjem učeniku.

Novak Đoković AP/Darko Vojinović
 

Nole je odmah potom upitan da li se oseća kao idol nacije, nešto poput slavnih fudbalera u Argentini.

- Zahvalan sam na ljubavi i podršci koju dobijam od svog naroda. Nemam nikakvu primedbu, dobijao sam vetar u leđa u svakoj prilici. Ljudi iz Srbije, iz dijaspore uvek se trude da dođu i pokažu da su tu za mene, pa i u teškim i izazovnim vremenima. Kad je bilo ono s Australijom, cela nacija je stala iza mene i večno sam zahvalan - rekao je teniski kralj, i dodao:

- Kako Argentinci vole Mesija i Maradonu, to sam imao priliku da doživim. Ne volim da se poredim, ali mogu da kažem veliko hvala našem narodu. Uvek sam se trudio da s dostojanstvom i ponosom predstavljam Srbiju, da budem primer kako se pokazuje ljubav prema zemlji. Svako od nas ima milion mana, ali trudio sam se da imam prisan odnos i da budem dostupan, pogotovo deci. Tako da stvarno uživam u tom statusu koji imam u našoj zemlji.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading