TEMA ZVANA TRENER Đoković progovorio o Zimonjiću, JEDNU stvar nije mogao da sakrije

19:38 | 09-04-2024

Tenis 0

Nole govorio o saradnji sa Zimonjićem koji se danas prvi put našao u ulozi trenera najvećeg ikada.

Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Uspeo je Novak Đoković vrlo lako da obezbedi prolaz u narednu rundu Monte Karla. Ujedno, bio je ovo i prvi meč Nenadom Zimonjićem u ulozi trenera.

Ne krije prvi reket planete da mu izuzetno prija saradnja sa nekadašnjim dubl majstorom.

- Ima tu puno informacija, puno stvari o kojima smo razgovarali. Ziki i ja se dugi niz godina poznajemo i na terenu i van njega. On je pre svega prijatelj i mentor, neko ko je bio uvek tu za mene, da mi pomogne, od najranijih dana kada sam imo 13-14 godina. Tada smo i trenirali zajedno, na njega sam uvek gledao kao na starijeg brata, kao na glas razuma i nekoga ko može uvek da me uputi na stvari koje je on naučio iz iskustva, i pozitivne i negativne - rekao je Đoković za Sport klub.

Kako stvari sada stoje, velike su šanse da srpski tandem produži saradnju i posle mastersa u Kneževini.

- Drago mi je što smo se brzo organizovali i što je prihvatio da bude ovde u Monaku i za sada sve funkcioniše kako treba. Puno vremena provodimo zajedno, pričajući, i na terenu i van njega. I za vreme meča, konstantna je komunikacija. To je nešto o čemu smo razgovarali, što mi je u ovom trenutku potrebno i sve ide kako treba.

nole Valery HACHE / AFP / Profimedia
 

Zadovoljan je Đoković kako mu je izgledala igra protiv Safijulina.

- Drago mi je što sam imao protvnika kakav je Safijulin za prvo kolo jer on nije specialita za šljaku, znao sam ukoliko ga izbacim iz te neke zone komfora, da se ne kreće baš najbolje i dosta je grešaka pravio. Ali, sa druge strane, i ja sam ga naterao na to. Mislim da sam stvarno i te gemove koje sam izgubio, tri gema u meču, imao sam brejk lopte. U svakom gemu sam zaista bio ispred i nadam se da ću, za razliku od prethodnih godina, nastaviti sa tim kvalitetom tenisa koji sam pružio danas.

Još jednom je napomenuo Nole da mu je saradnja sa Zimonjićem donela puno toga.

- Odličan meč stvarno. Drago mi je zbog toga s obzirom da sam preko dve nedelje trenirao i da sam puno napora posvetio tome, zajedno sa Zikijem koji je u ulozi trenera ovih nekoliko nedelja, da unesem neku svežinu u igru i da ojačam neke aspekte igre koji možda ove godine nisu na nekom željenom nivou - zaključio je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading