ČUVENI ARGENTINAC PORUČIO Ne gledam tenis, osim kad igraju Novak ili Rafa

15:43 | 29-04-2024

Tenis 0

Pravo je pitanje kako bi teniska istorija izgledala da povrede nisu poremetile vrtoglavi uspon Huana Martina del Potra, koji je već u 21. godini osvojio US open

Novak
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tada je u polufinalu srušio Rafu Nadala, u velikom finalu Rodžera Federera, posle pravog spetakla u pet setova, ali su onda povrede krenule... 

Argentinac se mučio, na kraju se i povukao, a sada se nalazi u Madridu, gde se igra teniski masters, što je iskoristio kao priliku da se oglasi. Za početak, legendarni Delpo je istakao da je Endi Marej uvek bio "Velike četvorke". 

- Osvojiti grend slem titulu u eri Velike trojke ima posebnu vrednost. Sada ljudi govore o Velikoj trojci, ali mi smo među sobom uvek govorili o četvorici fantastičnih, pošto je Endi Mari uvek bio najbliži najboljima u istoriji. Svaka pobeda nad njima imala je impresivnu vrednost. 

SRĐAN I RANIJE IMAO PROBLEMA SA ZDRAVLJEM Noletov otac bio životno ugrožen, evo šta se desilo

Ističe da mu nije žao što je osvojio samo jedan grend slem pehar u karijeri.

- Osvojiti jedan grend slem trofej možda se čini malo, ali nije. Igrao sam mnogo puta četvrtfinala i polufinala – zbog toga sam miran u glavi, iako nisam osvajao još najvećih turnira, uvek sam se borio s njima, i to mi je dovoljno.

Za kraj, poručio je da ne gleda mnogo tenisa danas, osim kada igraju Novak Đoković i Rafael Nadal.

- Mislim da treba prihvatiti da se polako završava jedna era tenisa. Rodžer se povukao, ali njegovo nasleđe će živeti zauvek. Sada Rafa daje sebi to zadovoljstvo da se povuče kako on želi, a ja to nažalost nisam mogao zbog zdravlja. Rafina energija i kompetitivnost su jedinstveni. Ne gledam mnogo tenis ovih dana, ali ako igraju Rafa ili Novak – naravno da gledam - zaključio je Del Potro. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading