"PLAKAO SAM ŠEST PUTA TOG DANA": Rodžer Federer u izdanju u koga ga nikada nismo videli

13:18 | 15-03-2024

Tenis 0

Emotivna ispovest švajcarskog tenisera.

federer
Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Rodžer Federer nedavno je dao intervju za GQ. Švajcarac je prihvatio činjenicu da neće biti najuspešniji teniser svih vremena, s obzirom na godine i uspehe Novaka Đokovića.

Ipak, sada uživa u blagodetima penzije, putuje, odmara, nedavno je čak poveo celu porodicu na odmor u Tajland, uključujući i roditelje. Zahvaljujući svojoj slavi, još uvek ima jake marketinške ugovore i priliku da se promoviše.

DA LI JE ISKREN? Federer tvrdi: Drago mi je što sam prvi otišao u penziju

Federer u Kini EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
 

Otkrio je da se oseća lakše u penziji.

"Mislim, poslednjih nekoliko godina je bilo teško sa mojim kolenom. Mogli ste da osetite kako se bliži kraj. Dakle, kada je sve rečeno i urađeno i pređete granicu i zvanično ste u penziji, duboko udahnete i kažete: Vau, u redu, to je bilo dobro."

Nije bilo lako da se povuče.

"U tom trenutku, to je bila patnja. Jer sam znao da će biti teško. Trenutak penzionisanja u Londonu, sve što je dovelo do toga. A onda, naravno, imate flešbekove malo kasnije kada vidite vrhunce ili vas ljudi pitaju: Kako ste se osećali u tom trenutku? I oni vam pokazuju vrhunac. Vi reagujete u stilu: O, moj Bože, da li zaista moram to ponovo da vidim?

Te noći nije mogao da spava od suza.

"Da, bilo je je previše emotivno. Nešto što je oduvek bilo sa tobom je nestalo i zauvek će nestati, i ne možeš to da dobiješ nazad onoliko koliko želiš. Voz je napustio stanicu. I to je u redu, i ja želim da tako bude, ali naravno ne možete samo da idete od jednog dana do drugog i kažete: U redu, nema problema, to je lako."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading