DA LI JE ISKREN? Federer tvrdi: Drago mi je što sam prvi otišao u penziju

07:58 | 15-03-2024

Tenis 0

Rodžer Federer je još jednom govorio o kraju karijere

Federer u Kini
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Posle dugo vremena pričao je detaljno o tenisu i dešavanjima u "belom sportu", odlazku u penziju, ali i  to što i danas Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari igraju.

- Dobro se osećam kada ih vidim na terenu. Kada sam u Londonu otišao u penziju na konferenciji su pored mene bili Novak, Rafa, Endi, Borg i rekao sam i tada da je dobro što ja odlazim prvi. Proveo sam neko vreme na turu bez njih i sada je njihovo vreme da imaju te momente bez mene - počeo je priču Federer.

FEDERER SUZE RONI Đoković obara JOŠ JEDAN REKORD, Švajcarac ODLAZI U ZABORAV

Federer je pokušao da objasni  zašto je bas on i velike četvorke se prvi odlučio na taj korak.

- Bilo bi pogrešno za mene da se Marej prvi penzionisao, kad je imao probleme sa kukom. Ili Nadal kada je imao probleme sa kolenima. Nismo znali koliko dugo će da igraju. Zato sam srećan što sam se prvi penzionisao. Voleo bih da oni igraju dugo koliko i ja - rekao je Federer

Nadam se da će Nadal uskoro vrati na teren, na šljaku koju najviše voli.

- Tužan sam zbog njega i što nije mogao da provede toliko vremena na terenu koliko je želeo. Nadam se da će uspeti u onome što je namerio. Imam dobar osećaj za njega, iako se povukao sa turnira u Dohi i Indijan Velsu. Nadam se da će ponovo da uskoči u taj voz i da će uspeti- zaključio je Federer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading