FEDERER SUZE RONI Đoković obara JOŠ JEDAN REKORD, Švajcarac ODLAZI U ZABORAV

11:22 | 11-03-2024

Tenis 1

Srbinu nema ravnog.

epa
EPA-EFE

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 416. nedelju na vrhu ATP liste i tako nastavio da pomera granice. Sad je jasno da će Đoković ostati na čelu liste najmanje do 8. aprila, bez obzira na učinak na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a do tada će skupiti 419 nedelja na vrhu i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

VELIKI PRIJATELJ OTKRIO SVE Ovo je tajna uspeha Novaka Đokovića, jedan detalj je ključan

Na danas objavljenoj ATP listi Đoković ima 9.675 bodova, 870 više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, koji je noćas prošao u osminu finala Indijan Velsa pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na trećem mestu je Italijan Janik Siner, slede ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danas Holger Rune i Poljak Hubert Hurkač. Deveti je Norvežanin Kasper Rud, a deseti Australijanac Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sad su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta. Hamad Međedović je pao na listi za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Zoki

11.03.2024 13:47

Ne pricajte gluposti. Onog dana kad se Novak penzionise vise ga niko van Srbije nece pominjati. Federer ostaje najveci svih vremena. On i danas zaradjuje neuporedivo vece pare od Novaka, sponzori znaju ko je pravi car.