ĐOKOVIĆU SE OVO NIJE DESILO ŠEST GODINA Ponavlja li se istorija - može li Novak da preokrene sezonu?

16:43 | 12-05-2024

Tenis 0

Đokoviću se nije ovo dogodilo još od 2018. godine.

Novak
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Još jedan turnir i još jedna propuštena prilika za Novaka Đokovića da osvoji neki pehar u osvit Rolan Garosa. Situacija kakva se prvom teniseru sveta poslednji put dogodila 2018. godine.

Tada je Srbin pre drugog grend slema sezone igrao na turnirima u Melburnu (poraz od Hjong Čunga u četvrtfinalu), Indijan Velsu (bolji je bio Taro Danijel već na startu) i Majamiju (Per nadigrao Novaka na početku) kada govorimo o betonu.

Sezonu na šljaci je Đoković te 2018. godine započeo na turniru u Monte Karlu (Dominik Tim bolji u šesnaestini finala), nastavio je u Barseloni (poraz na startu od Martina Kližana), potom Madridu (Kajl Edmund slavio u drugom kolu) i Rimu (Nadal pobedio u polufinalu).

Usledio je Rolan Garos gde ni tada Đoković nije stigao do pehara. Tada je Marko Čekinato u četvrtfinalu napravio ogromno iznenađenje.

Zanimljivo, Novak je tu sezonu završio sa dva grend slem trofeja! Osvojio je najveći teniser u istoriji Vimbldon u onom čuvenom finalu protiv Kevina Andersona.

Potom i US Open kada je savladao Huana Martin del Potra. "Uglavila" se u toj 2018. godini i titula u Sinsinatiju (bolji od Rodžera Federera) i Šangaju (Borna Ćorić pao u finalu).

Jeste da je Đoković šest godina stariji i bliži je kraju karijere, nego naponu, ali... I dalje je Novak ubedljivo prvi na ATP listi.

I samo od njega, njegove spreme, motivacije i posvećenosti zavisi koliko će još igrati. Sudeći prema istoriji, mogla bi (barem) ova sezone da bude uspešna. Ukoliko drastično podigne formu u drugom delu sezone.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading