POŠTOVANJE PREMA RIVALIMA Na ovo pitanje Đoković nikada nije želeo da odgovori

10:42 | 08-08-2024

Tenis 0

Ne želi da učestvuje u toj diskusiji

app

Novak Đoković je osvojio dugo čekanu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Time je srpski teniser osvojio apsolutno sve što se može osvojiti, što nikome nikada nije pošlo za rukom.

Novak najviše grend slem titula (24), najviše masters titula (40), drži rekord po broju nedelja na prvom mestu (428 za sada), a takođe je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup i ATP kup. Treba istaći i da ima bolji međusobni skor od svojih najvećih rivala, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Svi ovi podaci jasno govore da je Đoković bez ikakve dileme najbolji teniser svih vremena, ali od njega to nikada nećemo čuti. Odavno je naglasio da ne želi da učestvuje u toj diskusiji, da to prepušta drugima. Kada god se pokrene ta tema, Novak izbegava da daje odgovor i to pokazuje da ima veliko poštovanje prema dvojici najvećih rivala.

Poslednji put je na ovu temu govorio prošle godine, odmah po osvajanju US opena, što je bio njegov 24. grend slem, a novinari su ga pitali da li je među najboljim sportistima svih vremena.

- Kako, kako... Da li sebe smatram jednim od najvećih sportista svih vremena - čuo je na kraju pitanje Novak Đoković, posle čega je duboko uzdahnuo i potom dao najbolji mogući odgovor na ovakvo pitanje srpskih novinara.

- Ostavljam to vama i drugima da procene, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Činjenica je jedna, da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom, internacionalnom nivou. Posebno u Zapadnom svetu. To je deo mog životnog putovanja, zahvalan sam što sam iz Srbije, daje mi snagu i veru i time je sve još slađe i lepše i još više me ispunjava. Vi pišite ono što mislite - nasmejao se Đoković.

Novak je po osvajanju zlata otišao na odmor sa svojom porodicom. Jasno je da je sada emotivno potrošen i još uvek nije poznato gde će sve nastupati i kakvi su mu planovi za budućnost.

-Igrao bih i sledeće Olimpijske igre 2028. Ja i dalje želim da igram u Los Anđelesu, uživam da igram za Srbiju, da budem deo Olimpijskog tima", poručio je Nole iz Pariza, uprkos tome što će imati 41 godinu kada se budu igrale sledeće Igre.

Naravno da postoje sumnje, ali je vera jača od toga. Znao sam da imam 37 godina i da ne znam koliko ću još šansi imati, hteo sam da utišam svu buku oko mene, da se fokusiram na teren, da je tamo najveća bitka. Uspeo sam to protiv momka koji je trenutno najbolji na svetu. Bio sam na terenu, srpska zastava, himna, ma ništa to ne može da nadmaši - zaključio je Srbin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading