Lola Radivojević juriša na duplu krunu u Kuršumlijskoj banji

09:42 | 18-08-2024

Tenis 0

Ciklus profesionalnih teniskih turnira u Kuršumlijskoj banji, jedinstvenih u svetu, kako po broju takmičarskih nedelja, tako i ambijentu u kome se odigravaju, ove nedelje doneo je Srbiji najveći ženski turnir održan u našoj zemlji u aktuelnoj sezoni

Lola Radivojević

U 18. nedelji vezanih profi turnira u teniskom klubu T-line održava se ženski profi turnir nagradnog fonda 75.000 dolara u kome je mlada srpska Bili Džin King kup reprezentativka Lola Radivojević već stigla do prvog trofeja, u dubl konkurenciji, a boriće se i za šampionski pehar u singlu.

Radivojevićeva je u paru sa predstavnicom Hrvatske Petrom Marčinko podigla pobednički pehar u dublu nakon pobede u finalu nad dublom Živa Falkner, Tara Vurt (SLO,CRO) 7:6(5), 6:4.

Za dublu krunu takmičenja vrednog 75.000 dolara u Kuršumlijskoj banji, na terenima hotela „Planinka“, 19- godišnja Lola Radivojević boriće se u finalu singla protiv Čehinje Barbore Palicove. U polufinalu singla Lola je savladala Kazahstanku Zibek Kulambajevu 6:2, 6:1.

Lola Radivojević TK T-line
 

TVOJE SRCE PIŠE ISTORIJU Đoković postao olimpijski šampion, pa dobio veličanstven mural u Beogradu (FOTO)

U blizini rodnog kraja Lola Radivojević niže trofej za trofejom. Mlada srpska reprezentativka rođena je u Blacama, a u Kuršumlijskoj banji boriće se za treći trofej u nizu, najveći profesionalni u dosadašnoj karijeri. Turnir nagradnog fonda 35.000 dolara upravo u teniskom klubu T-line osvojila je u maju 2024, sada je krunisana u dublu, pred njom je još jedna prepreka da zaokruži šampionski niz u ovom rajskom delu Srbije.

- Uz cvrkut ptica, u rodnoj grudi, lakše se serviraju asovi i nižu pobede. Zaista se tako osećam i svaki moj meč u Kuršumlijskoj banji znači mi novu motivaciju, snagu, energiju i želju za pobedom. Kao što sam rekla i nakon pobede u maju ovde na terenima TK T-line, iz Srbije u svet, isto tvrdim i sada i uvek će biti tako. Pobeda u dublu mi je i motiv više da u finalu singla izađem na teren i pokažem moju najbolju partiju do sada. Verujem u novi trijumf - rekla je nakon dubla Radivojevićeva.

Lola Radivojević TK T-line
 

Uporedo sa ženskim turnirom održan je i muški nagradnog fonda 15.000 dolara gde su u dubl konkurenciji naslov vicešampiona poneli srpski teniseri Novak Novaković i Romeo Hadžimehmedović izgubviši u finalu od ruskog dubla Artur Kukasian, Pavel Verbin 6:2, 7:6(3).

U Kuršumlijskoj banji, u organizaciji kluba T-Line u 2024. biće odigrana 45 turnira, 18 muških i 27 ženska na terenima kraj hotela „Planinka“, kroz koje će proći preko 2500 profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja sveta. Do sada je u sezoni 2024. u ljusci netaknute prirode i na izvoru jedne od najvalitetnijih voda sveta odigrano 18 nedelja u nizu muških i isto toliko ženskih turnira. Singl trofeje osvajali su i srpski takmičari. Uz Lolu, trijumfe su zabeležili Nina Stojanović, Stefan Popović, Natalija Senić, Anja Stanković, kao i u dublu veliki broj naših takmičara.  

Lola Radivojević TK T-line
 

Najveći teniski ženski turnir u Srbiji u 2024. ušao je u završnu fazu. Sledi nedelja zaslužene pauze, zatim nastavak ciklusa profi turnira u Kuršumlijskoj banji gde će biti održano još 16 turnira do zatvaranja sezone. U poslednjoj takmičarskoj nedelji biće održan još jedan ženski turnir nagradnog fonda 75.000 dolara koji startuje 23. septembra 2024. i gde se nadamo novim trijumfima srpskih teniserki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading