BIĆE PROBLEMA Pokrenuta zvanična istraga protiv Turčina zbog proslave gola

12:03 | 03-07-2024

EP2024 0

Međutim, defanzivac Al-Ahlija je optužen za gestikulaciju povezanu sa ekstremno desničarskom grupom u Turskoj, pod nazivom Sivi Vukovi.

Merih Demiral
Tanjug/Ap

 

Merih Demiral je postigao dva gola u pobedi Turske nad Austrijom u osmini finala u Lajpcigu, čime je svoju ekipu poslao među osam najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Međutim, defanzivac Al-Ahlija je optužen za gestikulaciju povezanu sa ekstremno desničarskom grupom u Turskoj, pod nazivom Sivi Vukovi. Ovaj 26-godišnjak je proslavio svoj drugi gol “vučjim pozdravom”, koji je povezan sa pomenutom grupom.

Zbog svega, UEFA je pokrenula istragu protiv turskog fudbalera.

- U vezi sa osminom finala UEFA Evropskog prvenstva 2024. između Austrije i Turske, odigranom 2. jula 2024. godine u Lajpcigu, Nemačka, pokrenuta je istraga u skladu sa članom 31(4) Disciplinskog pravilnika UEFA-e u vezi sa navodnim neprikladnim ponašanjem igrača Turskog fudbalskog saveza, Meriha Demirala - stoji u saopštenju UEFA.

Merih Demiral Tanjug/Ap
 

U Nemačkoj, Agencija za zaštitu ustava smatra pristalice Sivih Vukova ekstremistima. Taj gest je takođe zabranjen u Francuskoj i Austriji.

Nakon meča, turski defanzivac je objasnio svoj potez.

- Imao sam specifičnu proslavu na umu, nešto povezano sa mojim turskim identitetom. Neverovatno sam ponosan što sam Turčin, i taj ponos sam duboko osećao nakon postizanja gola. Hteo sam to da izrazim, i veoma sam srećan što sam to uradio. Naši navijači su ponosni na nas. Video sam ih kako rade taj gest na tribinama, i to me dodatno motivisalo da ga izvedem. Veoma sam srećan - rekao je Demiral.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading