MALO JE 45 MINUTA ZA LIGU ŠAMPIONA Zvezda igrala jedno poluvreme, pa stala i osetila moć Intera

22:53 | 01-10-2024

Fudbal 0

Fudaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Interu u Milanu sa 0:4 u meču drugog kola Lige šampiona

FK Crvena zvezda

Delovalo je da su na momente imali skupocenog rivala, da su pronašli način da mu se suprostave, iznenade, ali je sve bilo kratkog dana.

Umesto eventualnog boda koji bi krenuo nazad za Beograd, navijači Zvezde videli su poker italijanskog šampiona koji je došao do prve pobede u novom formatu elitnog takmičenja, a crveno-belima naneo težak poraz.
Prvi deo igre rezultatski pripao je Interu iako po prikazanom na terenu šampion Italije možda i nije zaslužio vođstvo. Zvezda je uša bojažljivo u meč, kao da je ponovo čekala da se nešto desi ispred njenog gola i brzo se desilo.

Marko Arnautović poslao je loptu u mrežu već u četvrtom minutu, ali je napadač srpskih korena bio u ofsajdu.

FK Crvena zvezda AP/Luca Bruno
 

Opustila se Zvezda nakon toga i krenula u napade, Silas je pokušao, ali je bio blokiran. Igrao se 10. minut kada je Timi Maks Elšnik napravio neoprezan faul u opasnoj zoni, a nekoliko sekundi kasnije Hakan Čalhanoglu uz pomoć Uroša Spajića, koji je skrenuo loptu glavom, pogodio iz slobodnog udarca. Nemoćan je bio Omri Glazer koga je lopta prevarila. Ponovo se desilo nešto slično kao protiv Benfike kada je prilično jeftina greška skupo plaćena.

Naredni period igre pripao je fudbalerima Zvezde koji su skinuli pritisak koji ih je mučio sa svojih pleća. Andrija Maksimović pokazao je zašto je dobio poverenje da od prvog minuta zaigra na ovako velikom meču. Igrao je "Mesi" kao veliki, kao da mu je ovo 50. meč, a ne prvi u Ligi šampiona.

Pretio je u nekoliko navrata, otvarao prostor Zvezdinim igračima, sjajno iznosio loptu i pravio probleme odbrani domaćih. Nedostajao je samo pogodak da ovo bude njegov meč iz snova. Pored njega najagilniji bio je Silas koji je odlično trčao u kontrama, ali je uvek izostajao poslednji potez koji bi doneo nešto više.
U 21. minutu ponovo se zatresla Zvezdina mreža, ali je sada Denzel Damfris bio u nedozvoljenoj poziciji. Radio je i VAR, ali je samo potvrdio odluku linijskog sudije. Zvezda je do poluvremena pretila preko Pitera Olajinke i Šerifa Endiajea, ali bez uspeha.

FK Crvena zvezda AP/Luca Bruno
 

Kako je drugo poluvreme počelo, tako su i crveno-beli zaigrali dosta drugačije, krenuli po izjednačenje, počeli da pritiskaju rivala koji je, činilo se, bio iznenađen onim što vidi. Međutim, sve je to trajalo jako kratko jer ono što će uslediti nikako nije bilo dobro.

U 59. minutu Rade Krunić je pogrešio, a veliki Arnautović promenio rezultat i već tada uništio nade Zvezdi o makar bodu iz Milana. Taj pogodak samo je dao vetar u leđa "neroazurima" koji su ulaskom Lautara Martineza dobili novu pretnju po gol crveno-belih.

Upravo je Argentinac u 71. uspeo da se upiše u strelce i najavi debakl Zvezde. Izbio je sam na Glazera i uspeo da ga matira. Golman crveno-belih u više navrata je bio na velikom iskušenju, ali se ne može reći da je bio krivac kod pogodaka. Uspeo je i da skine zicer Augustu koji je već video loptu u golu.

FK Crvena zvezda AP/Luca Bruno
 

Gol Martineza nije bio kraj Zvezdine noćne more. Da stvar bude još gora pobrinuo se Vanja Drkušić koji je skrivio jedanaesterac u 77. minutu. Sudija je odluku potvrdio posle VAR provere, a Mehdi Taremi se nagradio za prethodne dve asistencije i potpisao ubedljiv poraz šampiona Srbije.

Iako se činilo nakon prvih 45 minuta da Zvezda može do bodova, makar jednog, usledio je pravi šamar u drugom poluvremenu, pa će sada na gostovanje Monaku u narednom kolu sa dva poraza. Inter je sebi prilično popravio poziciju na tabeli i nagradio se za "iks" protiv Mančester sitija.
Ako je suditi po prva dva meča, biće ovo teška jesen za Zvezdu...
 

Inter - Crvena zvezda (4:0) 

Stadion: Đuzepe Meaca

Glavni sudija: Feliks Cvajer, pomoćnici: Robert Kempter i Kristijan Dijec

FK Inter: Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Damfris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mihtarijan, Augusto - Taremi, Arnautović

FK Crvena zvezda: Glazer- Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Šerif

Drugo poluvreme: 

90. minut - Crveno-beli pred ubedljivim porazom! 

80. minut - Gool! Taremi je strelac sa bele tačke! 

71. minut - Gool! Dve greške Zvezde i dva gola za Inter! Strelac je Lautaro Martinez! (3:0)

 

59. minut - Gool! Arnautović je ovog puta pogodio, ali nije bio ofsajd, pa tako Zvezda sada gubi sa 2:0! 

54. minut - I dalje Zvezda sjajno parira Interu, crveno-beli se uopšte nisu povukli posle primljenog gola 

47. minut - Nova prilika za crveno-bele! Delovalo je da je lopta udarila u ruku nekog od igrača Intera, ali se VAR nije oglasio!

inter-zvezda AP Photo/Luca Bruno
 

46. minut - Počeo je drugi period igre 

Prvo poluvreme:

45. minut - Dva minuta je produženo prvo poluvreme

41. minut - Kakva prilika za Zvezdu! Silas je bio jako blizu pogotka, ali je lopta pogodila Somera! 

inter-zvezda AP Photo/Luca Bruno
 

32. minut - Novu priliku je imao Inter, Čalhanoglu je dodao Zjelinskom, ali je ovaj bio neprecizan 

29. minut - Kakav karakter ima mladi Maksimović! Ponovo se našao u odličnoj prilici, šutirao je, srećom po domaćina, lopta je završila preko gola Somera

20. minut - Ponovo je Inter postigao gol, u mrežu je ubacio Damfris, ali je to ponovo bio ofsajd! 

FK Crvena zvezda AP Photo/Luca Bruno
 

19. minut - Oslobodila se malo Crvena zvezda, igra dobro u napadu, a sada je ozbiljno zapretio i mladi Maksimović, ali je ta lopta završila preko gola! 

 

11. minut - Gool! Čalhanoglu je strelac! Šteta, dobro je otvorila Zvezda meč, međutim, Inter koristi prvu pravu priliku! (1:0) 

7. minut - Odličan početak crveno-belih! Zvezda pokazuje zube na startu! 

3. minut - Arnautović je pogodio, ali dosuđen je ofsajd! 

1. minut - Počela je utakmica! 

20.56 - Provokacija na "Meaci": Albanac prisustvuje meču Zvezde i Intera! 

FK Crvena zvezda Alo
 

20.40 - Zanimljivo, navijačka zastava crveno-belih je prisutna na "Meaci"

FK Crvena zvezda Alo
 

20.31 - Srpska porodica iz Nemačke prvi put zajedno na Zvezdinoj utakmici. Šta su imali da kažu, pročitajte OVDE.

20.27 - Šira Glazer za Alo! Više o tome pročitajte OVDE. 

19.46 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, utakmici će pristustvovati i supruga legendarnog Siniše Mihajlovića, Arijana.

19.45 - Neprijatno iznenađenje za srpske navijače u Milanu. Evo o čemu je reč.

19.32 - Bura u italijanskom klubu pred meč Intera i Crvene zvezde. Više o tome pročitajte OVDE.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Lige šampiona između Intera i Crvene zvezde. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja iz Milana i saznajte može li Zvezda da napravi senzaciju u elitnom takmičenju! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading