RESTRIKCIJA U kneževini oprezniji nego pre dve godine, Zvezdi samo 800 karata

06:30 | 21-10-2024

Fudbal 0

Monako je sad u boljoj formi, interesovanje navijača je veće, pa je beogradskom klubu prosleđeno svega pet odsto od kapaciteta „Luja Drugog“

Navijači Crvene zvezde

Kada su pre dve godine gostovali u Monte Karlu, navijači Zvezde na raspolaganju su imali kompletnu južnu tribinu stadiona Luj II.

Navijači Crvene zvezde AP/Daniel Cole
 

Na meč Lige Evrope doputovalo ih je oko 1.500, međutim, za novi okršaj sa „kneževima“ broj ulaznica koje je prvak Srbije dobio za svoje pristalice je mnogo manji.

S obzirom na to da je sutra (18.45) reč o utakmici Lige šampiona, koju će suditi poznati Nemac, kao i da je Monako u mnogo boljoj formi nego 2022. u ovo vreme, interesovanje navijača francuskog kluba je veće, pa je beogradskom klubu prosleđeno svega 800 ulaznica, odnosno pravilnikom UEFA propisanih pet odsto od ukupnog kapaciteta (oko 16.000 mesta).

Aleksandar Katai EPA/SEBASTIEN NOGIER
 

Tribine stadiona Luj II su, ipak, retko kada bile skroz popunjene, čak je i za utakmicu sa Barselonom u prvom kolu elitnog takmičenja bilo praznih mesta, tako da nema sumnje da će navijači Crvene zvezde uspeti da se snađu i dođu do dodatnih ulaznica za neke druge tribine osim one predviđene za goste.

Bolna tradicija

Podsećanja radi, prethodna dva duela Crvene zvezde i Monaka, 2022. u Ligi Evrope, završena su pobedama francuskog tima - 1:0 (Embolo, penal) u Beogradu i 4:1 (Foland tri, Rodić autogol - Kanga) u Monte Karlu.

Mladi napadač „kneževa“ Džordž Ilenihena duel sa Zvezdom vidi kao priliku da se napravi dobra uvertira za lokalni derbi sa Nicom u narednom kolu francuskog prvenstva. 

Džordž Ilinikina Profimedia
 

- Koncentrisani smo na te dve utakmice, ali idemo jednu po jednu. Prvo Crvena zvezda, pripremamo se u miru za tu utakmicu, pa ćemo posle razmišljati o derbiju. Dobro je što ponovo igramo kod kuće, pred našim navijačima koji nam pozitivnom energijom daju vetar u leđa - rekao je 18-godišnjak, jedan od kandidata za prestižnu nagradu, koji je prošlog leta plaćen Antverpenu skoro 20.000.000 evra.

Monako je uoči duela sa crveno-belima odigrao 0:0 kod kuće sa Lilom, ali i pored toga deli prvo mesto na tabeli Lige 1 sa PSŽ, dok je u prva dva kola LŠ osvojio četiri boda pobedivši Barselonu kod kuće sa 2:1 i igravši 2:2 sa Dinamom u Zagrebu.

Komentari(0)

Loading