Kakve veze imaju Radnički iz Niša i Monako i zašto je baš to problem Zvezde?

06:48 | 24-10-2024

Fudbal 0

Nije tu stvar do povreda, koliko do samog kvaliteta. Ima i do iskustva, ali to nije presudna stvar.

FK Crvena zvezda

 

Hajde da krenemo od toga da je Vladan Milojević bio lišen pomoći nekoliko prvotimaca, da je na početku utakmice u Monaku ostao i bez Bruna Duartea, kasnije i Pitera Olajinke. To su sve činjenice i to sigurno jeste uticalo na krajnji ishod utakmice na stadionu "Luj II" (5:1 za domaće).

Međutim, ono što je jasno jeste da se videlo da crveno-beli, bar trenutno, nisu na nivou na kom je Monako, pa i Inter, Benfika... Nije tu stvar do povreda, koliko do samog kvaliteta. Ima i do iskustva, ali to nije presudna stvar.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Postoji jedna jako bitna stvar koju Zvezdini rivali imaju, a koja nedostaje crveno-belima i koja ih muči već godinama, a to je kvalitet Superlige Srbije. Nije isto ako Monako meč pred Zvezdu igra protiv Lila koji je, takođe, učesnik Lige šampiona, a ekipa Vladana Milojevića dočekuje Radnički iz Niša i uprkos izostanku velikog broja igrača dobija meč sa 5:1, baš istim rezultatom.

FK Crvena zvezda AP Photo/Laurent Cipriani
 

Za Nišlije je Zvezda ono što je za Beograđane Monako, trenutno je stanje takvo, a to je veliki problem srpskih klubova koji bi da izađu na crtu najjačima. Jednostavno, navijači moraju da se pomire s tim da je ovo realnost, bar kada je u pitanju najjači rang evropskih takmičenja.

Teško je očekivati da će se mnogo toga promeniti i narednih godina, ali svakako da bi u nekom trenutku moglo. Zvezdi je trenutno potreban makar takmac za šampionsku titulu jer smo videli da u ovoj sezoni pravog izazivača nema. Potreban je neko ko će ih preznojiti, pa i pobediti, da ih podseti da postoji još neko ko može da se "pobije" za titulu.

Jeste Zvezda dovela zvučna pojačanja, ali opet se vraćamo na istu priču. Nije ni fudbalerima isto ako moraju da pobeđuju Porto, Sporting, Nicu, Marsej, Juventus, Romu... Nedostaju crveno-belima te utakmice kakve ih njeni rivali imaju. Tek onda bi šampion Srbije mogao da se takmiči sa Monakom, Benfikom i Interom.

FK Crvena zvezda AP Photo/Laurent Cipriani
 

Dugo se pričalo o toj famoznoj Regionalnoj ligi. Ona bi možda donela takve utakmice, ali je to sve na "iglama". Postoji previše stvari zašto je to dobro, ali isto tako i zašto nije. Klubovima bi sigurno donelo mnogo, verovatno direktan izlazak u Evropu, mnogo veći takmičarski ritam, s tim i bolje igrače, skuplje transfere, bolje rezultate u evropskim takmičenjima... ali kada se gleda onaj najbitniji faktor, a to su navijači, jasno je da tu ima baš previše stvari koje nekako treba rešiti, a možda je i nemoguće to izvesti.

Ono što bi moglo da bude jedno od rešenja, jeste da se Superliga skrati na 10 ekipa, nešto što praktikuju u Švajcarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji... pa da se četiri puta igra sa istim rivalom, ali bi onda to bilo devet sigurno jačih utakmica. Sigurno da ćete mnogo više testirati sebe i namučiti se ako četiri puta igrate protiv Partizana, Čukaričkog, Vojvodine, TSC-a...

To bi pomoglo i drugim klubovima, ne samo Zvezdi, pa možda ne bi bilo poraza od Mornara iz Bara, Genta, Maribora...

Do tada će Zvezda biti Monako za Radnički i mnoge druge klubove u Srbiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading