TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN PANKOVA Nastavlja se haos, oglasila se tužiteljka

18:02 | 06-10-2023

Fudbal 0

Saga oko srpskog fudbalera i dalje traje

Nove optužbe na račun Pankova
EPA-EFE/Andrzej Lange

Srpski fudbaler Radovan Pankov morao je da provede noć u pritvoru zbog incidenta nakon meča AZ Alkmara i Legije (1:0) posle drugog kola Lige konferencija.

Zbog ovog skandala prvo su se oglasili grad Alkmar, gradonačelnica Anja Šouten, šef policije Severne Holandije Hamit Karakus, predsednik Legije Darijuš Mioduski, dok je glavna tužiteljka Dinja van Botzeler objasnila odluku o pritvoru igrača.

- Odluka tužioca o pritvoru igračima nije olako prihvaćena i unapred je razgovarano na tu temu sa policijom. U pitanju su osobe osumnjičene za teška krivična dela za koje će tužlaštvo – kao i u svakom slučaju – pažljivo proceniti dalje mere. Poljski mediji su fudbalere prikazali kao žrtve interventne policije, ali to nije tačno. Silu su upotrebili igrači. Hapšenje je poslednja mera, policija to ne radi bez razloga, sigurno ne u slučaju igrača posle međunarodne utakmice - navodi se u izjavi Dinje van Botzeler.

U ceo proces uključila se i UEFA i svi se nadaju da će se ova neverovatna situacija što pre rešiti pozitivnim ishodom po fudbalere.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading