NORVEŽANIN ĆE IZ SVE SNAGE BITI UZ ORLOVE Evo zbog čega će Erling Haland bodriti Srbiju u ključnom meču sa Crnom Gorom

12:31 | 16-10-2023

Fudbal 0

Norvežanin će sigurno zdušno bodriti Orlove protiv Crne Gore, kao i svi njegovi saigrači

Erling Haland
Marko Metlaš

Erling Haland je trenutno verovatno najbolji napadač sveta, ali sa reprezentacijom nikako ne uspeva da napravi određeni uspeh. Iako tu ima ozbiljnih igrača, jer su tu i kapiten Arsenala Martin Odegard, Aleksander Serlot iz Viljareala, Julijan Rajerson iz Dortmunda, Leo Ostigard iz Norveške... 

Ipak nekako tu ne uspevaju da se sklope kockice između Norvežana i oni iz ciklusa u ciklus ostaju bez plasmana na velika takmičenja. 

Poslednju šansu da kroz kvalifikacije dođu do Evropskog prvenstva ugasili su im Španci pobedom od 1:0 u Oslu, čime je Furija obezbedila plasman na EURO, a takođe povela sa sobom i Škotsku. 

Norvežanima ipak nije ugašena i poslednja nada da će se naći na Evropskom prvenstvu, a sada je njihova sudbina u rukama Srbije. 

ŠOKANTAN PORAZ HRVATSKE U VELSU Plasman na EURO doveden u pitanje, zavisi od drugih reprezetacija

Naime, pošto je Norveška bila u grupi sa Srbijom u Ligi nacija, a Orlovi su tu bili prvi u grupi i obezbedili potencijalni baraž za EURO, sada Haland i družina mogu da zauzmu mesto Srbije kao drugoplasirani iz te grupe, ali pod uslovom da Srbija obezbedi direktno mesto na Evropsko prvenstvo kroz grupu u kvalifikacijama. 

Srbija sada u utorak može da reši faktički ceo posao, ukoliko pobedi Crnu Goru. Svaki drugi ishod oduzeo bi Orlovima šansu da sami odlučuju o svojoj sudbini, a Crnogorcima bi dali veliku šansu da dođu do Evropskog prvenstva. 

Nema sumnje, Haland i njegovi saigrači će pomno pratiti meč sa Marakane u utorak od 20.45 i zdušno će podržavati Srbiju, ne bi li se onda oni domogli baraža za Evropsko prvenstvo. 

Rivali u tom baražu bi im onda bili Ukrajina (ili Irska, ako Ukrajina obezbedi direktan plasman), Izrael (ili Island ako se Izrael plasira direktno) i Bosna i Hercegovina. Ti rivali mogu da budu i Srbiji, ukoliko doživi neuspeh u kvalifikacijama, ali se svi nadamo da do toga neće doći i da će i navijači Srbije, ali i Haland na kraju moći da se raduju. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading