PIKSIJU SE OVO NEĆE DOPASTI UEFA promenila pravilo koje će naljutiti selektora Srbije

22:20 | 18-10-2023

Fudbal 0

Iako je pred Svetsko prvenstvo u Kataru FIFA dozvolila reprezentacijama da na turnir povedu 26 igrača, umesto dotadašnja 23, UEFA je pred EURO u Nemačkoj odlučila da propise vrati na staro

Piksi
Alo/Marko Metlaš

Pred poslednji Mundijal selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je jedan od zagovornika da se ekspedicije reprezentacija prošire na 26 igrača, za šta su iz svetske fudbalske asocijacije imali sluha. Razlog je bio veća iscrpljenost igrača nakon pandemije korona virusa, zbog čega je preovladavala ideja da selektori treba da imaju na raspolaganju širu rotaciju. 

Sada je, prema pisanju engleskih medija, UEFA odlučila da za EURO 2024. godine pravila vrati na staro što znači da će selektori imati mogućnost da na kontinentalni šampionat povedu 23 fudbalera. 

RASTANAK JE BLIZU Murinjo napušta Romu na kraju sezone, odlazak u Saudijsku Arabiju?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Primera radi, selektor Srbije je na spisak reprezentacije za mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom uvrstio čak 29 igrača, a još neki su prethodno otpali zbog povreda ili trenutne forme. 

Smanjene broja putnika na Evropsko prvenstvo dodatno će zaoštriti konkurenciju među igračima, ali će isto tako zadati glavobolje selektorima prilikom poslednjeg preseka. 

Podsećamo, reprezentacija Srbije nalazi se na pragu plasmana na prvi EURO još od 2000. godine, a kako bi overili vizu za Nemačku treba im barem jedan bod iz poslednjeg meča kvalifikacija, koji će u novembru odigrati sa Bugarskom u Leskovcu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading