VERUJEM U ZLATANOVIĆA, A BAHAR MI NEDOSTAJE Otišao iz Zvezde, pa debitovao pobedom na klupi Makabija

07:42 | 27-12-2023

Fudbal 0

Lotar Mateus trenirao je klub iz Netanje 2008/09, a Slobodan Drapić 2016-20

Zlatanović
Printscreen

Pre „gazde“ Baraka Bahara njegov dugogodišnji pomoćnik Gaj Carfati odmah je pronašao klub po povratku iz Beograda u domovinu. Preuzeo je Makabi iz Netanje, gde je 2016. godine kratko bio vršilac dužnosti trenera, i prekinuo je seriju od tri poraza pošto je Makabi sa 1:0 savladao Ašdod u 12. kolu šampionata Izraela.

„Dijamanti“ su na osmom mestu s ciljem da završi među šest i uđu u plej-of i na kraju budu bar peta, kao prošle sezone.

- Čim je publika zapevala, znao sam da ćemo pobediti. Videlo se da su neki igrači bili preterano uzbuđeni, ali sam stigao u veoma dobar i ozbiljan klub. Došao sam da dam svoj doprinos, profesionalizam i nadam se da ćemo u sledećoj utakmici nastaviti trend pobeda - rekao je Cafati posle meča koji je rešen u 84. minutu golom rezerviste Maksima Plekoščenka koji je zaokružio uspešan debi doskora žitelja Beograda.

Grad dijamanata

Makabijev nadimak „Dijamanti“ potiče od velike industrije dijamanata koja je bila u gradu Netanji na početku industrije dijamanata u Izraelu ranih 1940-ih. Tada su počele da rade 33 fabrike, uglavnom u Netanji i Tel Avivu, pa je Netanja dobila nadimak „Grad dijamanata“.

Za Makabi igra Srbin iz Kosjerića Igor Zlatanović (25) koji već ima ozbiljan staž i status u klubu, a a zamenjen je u 71. minutu.

- Rekao sam mu da zaista verujem u njega, nisam došao sa predrasudama. On je prednost za tim i srećan sam što imam takvog igrača.

Nikad u crno-belom dresu

Zlatanović je prošao Paritzanovu školu, ali se nametnuo u Teleoptiku i Radniku iz Surdulice posle koga je počela uspešna internacionalna karijera. Otišao u Majorku, ali je u Španiji najpre zaigrao za Numansiju (15/4), a onda Kasteljon (18/3). U Netanji je od 2021. i na 76 utakmica postigao je 29 golova.

Za mladu reprezentaciju Srbije postigao je jedan pogodak na 11 utakmica.

Carfati je pričao o vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi:

- Veoma mi nedostaje Barak Beher. Poželeo mi je sreću. On je veliki profesionalac. A Beograd? Mogu da kažem da je naš fudbal nije dovoljno cenjen van Izraela - zaključio je zadovoljni debitant.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading