ZVEZDA UPALILA MOTORE Bez osmorice na početku priprema, Milojević govorio o dolascima i odlascima

11:38 | 10-01-2024

Fudbal 0

Trener Crvene zvezde najavio promene u igračkom kadru tokom zime

Vladan Milojević
Marko Metlaš/Alo

Imaće Crvena zvezda u prolećnom delu Mozzartbet Superlige Srbije zadatak da prestigne prvoplasirani Partizan i okiti se sedmom uzastopnom šampionskom titulom.

U tu misiju kreće sa novim-starim trenerom Vladanom Milojevićem koji je izvršio prozivku na Marakani. Ono što upada u oči je da na početku priprema neće računati na tačno osmoricu igrača.

Naser Điga, Žan Filip-Kraso, Osman Bukari, Kings Kangva i In Bom-Hvang su odsuti zbog obaveza sa reprezentacijama, dok Šerif Endiaje i Edmund Ado kasne zbog avionskih konekcija, dok je Piter Olajinka - bolestan.

Tako će trener Vladan Milojević na početku priprema računati na:

Golmani: Popović, Glazer, Vasiljević, B. Popović;

Defanzivci: Nedeljković, Degenek, Spajić, Dragović, Milunović, Rodić, Nikolić, Milosavljević, Radojević;

Vezisti: Ivanić, Stamenić, Kanga, Katai, Šljivić, Mijailović, Lučić, J. Mituljikić, Knežević, N. Mituljikić, Kabić, Mitrović, Maksimović;

Napadači: Mijatović.

Javnosti se na početku obratio trener Vladan Milojević koji ne krije sreću povratkom u Zvezdu.

- Uvek je lep osećaj. Moj život je vezan za Crvenu zvezdu, ovo je moja kuća. Svaki put kada odem, odem sa koferom koji je spreman da se vrati nazad. I prošli put sam rekao, drago mi je. Moja najveća satisfakcija životna je da Crvena zvezda može na mene da računa dok sam živ. Ako postoji potreba za mojim radom, ja sam spreman. Lepo je vratiti se. Takođe, ovo što je bilo je bilo, ovo je novi izazov. Ispred mene su novi. Nadam se da ću odgovoriti tim izazovima.

Vladan Milojević Marko Metlaš/Alo
 

 

Prokomentarisao je Milojević i činjenicu da će veliki broj igrača na početku priprema biti odsutan.

- Mislim da je veličina kluba Crvene zvezde da ima igrače na velikim takmičenjima. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa njima, sve je kako treba. Bitno mi je da ne dođe do povreda. Inače, oni neće ništa izgubiti, to su dobri igrači i biće u takmičarskom rtmu, što je dobro za nas. To su profesionalci i to je nešto što je prirodno i normalno. Imamo malo tih virusa. Videćemo da neki igrači ostanu kod kuće. Verovatno je taj broj od 27 igrača, nismo striktni. Svi igrači su dobro radili u prelaznom periodu, koji nije veliki jer traje dve nedelje. Osvežili su se i zdravi su. Nemamo ozbiljnije povređenih. Ivanić "kuburi" i njega ćemo da poštedimo. Ostali su super i na zavidnom su nivou. Motivisani su i to mi je jako drago.

Trener crveno-belih nije želeo previše da govori o pojačanjima, ali je naglasio da će biti odlazaka ove zime sa Marakane.

- U ovom trenutku, imamo veliki "roster" koji je pravljen za Ligu šampiona. Nas očekuje i Kup, ali imaćemo veliki broj utakmica. Potrebno je da "rasčistimo" tim. Puno zavisi od igrača. Imamo vremena, zahuktao se prelazni rok. Ne mogu nešto egzaktno i precizno da kažem. Zvezda je pokazala poslednjih šest meseci da pojedini igrači mogu da "eksplodiraju". Dosta igrača ćemo povesti. Insistirao sam da povedemo dosta mladih igrača, da treniraju, da ja imam uvid u sve. Videćemo da dosta igrača priključimo prvom timu - zaključio je Milojević.

Plan je da prvotimci Zvezde treniraju u Beogradu do 14. januara, a zatim će narednog dana otputovati na Kipar, tačnije Pafos, gde će boraviti 17 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica. Rivali crveno-belima na zimskim pripremama će biti kiparska Hloraka (17. januar), mađarski Zalaegerseg (20. januar), subotički Spartak (24. januar) i lučanska Mladost (28. januar). Generalna proba je zakazana za 1. februar, dok će ime rivala biti naknadno objavljeno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading