PRVO POJAČANJE STIGLO NA "MARAKANU" Zvezda pronašla novog desnog beka, potpisao do 2028. godine

09:25 | 16-01-2024

Fudbal 0

Mladi fudbaler u Crvenu zvezdu dolazi kao zamena za Kostu Nedeljkovića.

Vladan Milojević
Alo/Vladimir Marković

 

 

Mladi srpski fudbaler Ognjen Mimović zvanično je danas na stadionu "Rajko Miitić" predstavljen kao novi igrač Crvene zvezde. Mimović (19) je prvi deo sezone odigrao u OFK Beogradu, za koji je na 13 utakmica upisao tri asistencije.

Mladi fudbaler u Crvenu zvezdu dolazi kao zamena za Kostu Nedeljkovića, koji je prodat Aston Vili. Mimović je sa "crveno-belima" potpisao ugovor do 2028. godine.

- Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora - izjavio je Mimović na promociji.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je istakao da je Mimović dete kluba.

- Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba - zaključio je Mrkela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading