LUDNICA U KATARU: Hvang se još uvek ne vraća kod Milojevića

20:31 | 30-01-2024

Fudbal 0

Južna Koreja nakon prave drama i lude utakmice izborila plasman u četvrtfinale Azijskog kupa.

FK Crvena zvezda FK Partizan
Alo/Marko Metlaš

Neverovatna utakmica i luda završnica! Svašta smo videli u osmini finala Azijskog kupa. Na kraju, Južna Koreja zasluženo ide dalje trijumfom nad Saudijskom Arabijom posle penala 5:3 (1:1 posle produžetaka).

Delovalo je da Saudijska Arabija ima u džepu prolaz dalje zahvaljujući pogotku Abdubala Radifa u 46. minutu. Zanimljivo, baš on je dobio šansu na poluvremenu.

Taman kada se čekao samo kraj utakmice - hladan tuš za četu Roberta Manćinija. Čo Gu-Sung je u 99. minutu golom doneo produžetke Koreji!

U produžecima nije bilo dodatnog uzbuđenja pa se pristupilo izvođenju penala gde je ekipa sa Dalekog istoka pokazala da ima više smirenosti i koncentracije.

Pogađali su Hjong Min-Son, Kim Jong-Gvon, Čo Gu-Sung i Hvang Hi-Čan. Za Saudijsku Arabiju su tragičari bili Sami Al-Nadži i Abdulrahman Gareb. Džabe što su prethodno bili precizni Mohamed Kano i Saud Abdulhamed.

Čeka sada Južna Koreja Australiju u četvrtfinalu i imaće težak zadatak da izbori plasman među četiri najbolje selekcije.

Prolaz Južne Koreje dalje znači i da će trener Crvene zvezde Vladan Milojević morati još neko vreme da uigrava tim bez In Bom-Hvana koji ostaje sa reprezentacijom na turniru.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading