ZAVRŠENA SAGA OKO ZVEZDINOG PRVOTIMCA Mijatović u Njujorku, ogromna količina novca stiže u kasu crveno-belog kluba

11:01 | 03-02-2024

Fudbal 0

Prethodnih dana se mnogo pisalo o potencijalnom transferu Jovana Mijatovića iz Crvene zvezde u Njujork siti, a sada je sve gotovo!

Fudbal
Marko Metlaš/Alo

Kako je potvrđeno za sport.alo! iz Crvene zvezde, svi detalji transfera su dogovoreni, i crveno-beli će na ime obeštećenja zaraditi 10.000.000 evra!

Uz to, crveno-beli će dobiti i 15 odsto od naredne prodaje mladog napadača. 

 Ujedno, ovo će biti i rekordan transfer za Njujork, koji je do sada najviše novca izdvojio za dovođenje Aleksandrua Mitrite iz Krajove.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jovan Mijatović (18) ostaje u Americi i narednih šest meseci igraće MLS ligu. U SAD ne važe pravila kao u Evropi, pa fudbaler može da promeni i treći ekipu u toku jedne sezone. Da podsetimo, zbog istog pravila Kosta Nedeljković koji je za 9.000.000 evra prodat u Aston Vilu igraće prolećni deo sezone u Crvenoj zvezdi kao pozajmljen fudbaler. 

SENZACIONALAN TRANSFER Borjan stiže na gol Zemuna

Njujork siti deo je moćne Siti grupe čiji je najpoznatiji predstavnik Mančester siti. To znači da bi Jovan Mijatović, zavisno od svojih igara, na leto mogao da dođe i do ekipe koju predvodi Pep Gvardiola. Mogao bi da ostane u Americi ili da dođe u Evropu, u neki od klubova članova Siti grupe. 

Da podsetimo holding kompanija "City Football Group" čiji je osnivač šeik Mansur bin Zajed osnovana je 2013. godine, a u svom vlasništvu ima veliki broj klubova širom sveta - Mančester siti u Engleskoj, Njujork siti u SAD, Melburn siti u Australiji, Montevideo siti u Urugvaju, Đirona u Španiji, Mumbai siti u Indiji, Lomel u Belgiji, Troa u Francuskoj, Palermo u Italiji i Bahija u Brazilu. 

Jovan Mijatović bio je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u jesenjem delu sezone, uz Mirka Ivanića i Osmana Bukarija. Dao je nekoliko važnih golova u Superligi, a oduševio je i na mečevima Lige šampiona, kao i u dresu omladinske reprezentaciej Srbije, kada je dao evrogol u prijateljskom meču protiv Italije. 

Jovan Mijatović trebalo bi da debituje za Njujork siti 22. februara, kada počinje MLS liga. U svetlo plavom dresu mogao bi da zaigra protiv ekipe Šarlota.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading