NE ŽELIM DA BUDEM BEKAM, NEGO MIJATOVIĆ Zvezdin biser koga traži pola Evrope za Sport.alo o nadimku, interesovanju velikana, novogodišnjim željama, pozivu u reprezentaciju...

09:00 | 01-01-2024

Fudbal 0

U razgovoru za "sport.alo", Mijatović je otkrio zašto ne voli da ga zovu Bekam, kada očekuje poziv u A reprezentaciju Srbije, kako usklađuje školu sa fudbalom, koju želju ima u 2024...

Fudbal
Marko Metlaš/Alo

 

Navijači Crvene zvezde očekivali su mnogo u 2024. godini od Šerifa Endiajea, Pitera Olajinke, Žana Filipa Krasoa, a dobili su nešto mnogo, mnogo bolje od toga. Zvezdino dete koje je sa svojih sada već punih 18 godina postalo najbolji strelac kluba i brzo postalo miljenik "delija".

Jovan Mijatović se nije pojavio niotkuda, stasavao je u crveno-beloj školi, strpljivo čekao svoju šansu, a kada mu se ukazala postao je spasilac i momak na koga uvek može da se računa kada je bitno. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U razgovoru za "sport.alo", Mijatović je otkrio zašto ne voli da ga zovu Bekam, kada očekuje poziv u A reprezentaciju Srbije, kako usklađuje školu sa fudbalom, koju želju ima u 2024...

Fudbal Marko Metlaš/Alo
 

Iza tebe je odlična godina, najbolji si strelac Zvezde u Superligi, postao si najmlađi fudbaler koji je postigao het-trik i tako oborio rekord Dejana Stankovića, navijači su te zavoleli... Kako bi ti sumirao 2023. godinu?

- Na ličnom planu zaista odlična godina, s obzirom na to da sam uspeo da postanem standardan prvotimac Crvene zvezde, te postignem neke važne golove ove jeseni. Het-trik je svakako kruna jeseni, i velika motivacija za sve ono što me čeka u karijeri.

Imaš zanimljiv nadimak, kada i kako si postao Bekam?

- To je nadimak koji nosim još iz Batajnice gde sam počeo da igram fudbal, od trenera tadašnjeg. Ali, rekao sam više puta da se malo odvajam od tog nadimka, i ne želim da me ljudi prepoznaju kao Bekama, nego kao Mijatovića. Želim da izgradim svoje ime. 

Fudbal Marko Metlaš/Alo
 

Pravi si primer Zvezdinog deteta, prošao si sve mlađe kategorije kluba, kakav je bio osećaj kada si prvi put postigao gol za klub koji voliš

- Najlepši mogući, jer o Zvezdi maštam od kada znam za sebe. Prošao sam sve mlađe selekcije, igrao u Grafičaru, i zatim u prvom timu, tako da zaista sam imao pravi razvojni put. 

Juventus, Čelsi, Zenit, Fejenord... veliki broj klubova se interesuje za tebe. Kako ti gledaš na sve to i u kojoj ligi vidiš sebe u budućnosti?

- Iskreno, razmišljam samo o Crvenoj zvezdi.

Ove godine si igrao sjajno i za reprezentaciju, vidiš li sebe uskoro i u A selekciji?

- Naravno da je i reprezentacija san, ali polako, ima vremena. Na meni je da nastavim da radim i nadam se da će poziv stići. 

 Kako planiraš da provedeš praznike, planiraš li neko putovanje i imaš li neku posebnu želju u 2024. godini?

- Praznike ću provesti sa porodicom, a što se želja tiče, samo da budem zdrav i da me zaobiđu povrede.

Škola i fudbal, sve se može kad se hoće

Fudbal Marko Metlaš/Alo
 

Kako uspevaš da uskladiš školu sa fudbalom i koliko je to zapravo teško kada igraš na ovom nivou?

- Sve je do organizacije i posvećenosti. Idem vanredno i uspevam da postignem sve. Ne pada mi teško.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading