OBA MANČESTERA U NEBRANOM GROŽĐU Velike promene u Premijer ligi podrazumevaju nova finansijska pravila za sve klubove

20:31 | 30-04-2024

Fudbal 0

Na nedavnom sastanku predstavnika klubova engleske Premijer lige, većina je glasala za uvođenje mera koje bi ograničile potrošnju novca na igrače. Mančester junajted, Mančester siti i Aston Vila su bili protiv mera, dok je Čelsi ostao suzdržan

Premijer liga
EPA-EFE/ANDY RAIN

Ove mere zahtevaju pripremu dokumentacije u maju, a finalna odluka očekuje se na sledećem sastanku u junu, kada će za potvrdu biti potrebna podrška najmanje 14 od 20 klubova.

Raspravljalo se o paketu mera vezanom za „squad cost“, što uključuje ukupne troškove ekipe, poput plata igrača, amortizovanih iznosa transfera i plaćanja agentima. Predlog predviđa da ukupni trošak ne sme premašiti pet puta veću vrednost od one koju posljednjeplasirani klub lige ostvari od prava emitovanja i komercijalnih aktivnosti.

Predložene mere bi stupile na snagu u sezoni 2025/26. One bi se primenjivale paralelno s već izglasanom merom prema kojoj klub može potrošiti na „squad cost“ maksimalno 85% ukupne zarade kluba, ili 70% ako klub učestvuje u evropskim takmičenjima. Ove mere bi mogle značajno uticati na buduću finansijsku strategiju i konkurentnost klubova unutar lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading