VELIKI DUŽNICI NA PUTU SRBIJI Tvrda i neugodna mlađarija nam preti

19:46 | 08-02-2024

Fudbal 0

Predstavljamo vam selekciju Danske, još jednog od rivala Srbije u Ligi nacija.

Danska
EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT

Pored selekcije Španije i Švajcarske, Srbija će se sastati i sa Danskom u A diviziji Lige nacija, a mi vam predstavljamo skandinavsku selekciju. 

Odmeriće se selekcija Dragana Stojkovića Piksija sa velikim dužnicima. Na prethodne tri utakmice je Srbija svaki put poražena od Danske.

Još uvek nam je sveže u pamćenju duel na Parkenu koji jeste bio prijateljskog karaktera, ali smo dobili pravu lekciju (3:0).

Prethodno smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine pretrpeli takođe dva poraza (3:1 i 2:0).

Da podsetimo i da ćemo se sa Dancima susresti u grupnoj fazi takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu posle koje sledi Liga nacija.

Nemaju Danci toliko zvučnih imena u sastavu. Pre svega ih odlikuje timska igra, a od "imena" se ističu Kristijan Eriksen i Andreas Kristensen asovi Mančester junajteda i Barselone.

Danska EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT
 

 

Pored Kristensena, stub odbrane čini i Joakim Andersen koji brani boje Kristal Palasa, dok su mladi Viktor Kristensen (Bolonja), Joakim Mele (Volfsburg) i Rasmus Kristensen (Roma) pretnja sa bekovskih pozicija.

Vezni red Danaca je verovatno i najveća snaga ekipe. Konce igre vuku pomenuti Eriksen, Pjer Emil-Hejbjer iz Totenhema, Morten Hjumland koji će na leto napustiti Sporting i preći u neki od najvećih svetskih klubova, Matijas Jensen, godinama uzdanica Brentforda...

Na krilima su Danci nešto tanji, ali nikako i manje kvalitetni. Jesper Lindstrem je član Napolija (mada se muči na jugu Italije), dok Andres Drejer i Mohamed Darami još uvek nisu iskazali pun potencijal.

Tu je i Andreas Skov Olsen koji nam je na Parkenu zadavao zaista ogromne probleme u prethodnom odmeravanju snaga dve selekcije.

Iako je Kasper Dolberg nešto zvučnije ime, u daleko boljoj formi je napadač Jonas Vind koji rešeta mreže u Volfsburgu. 

Sve to sa klupe odlično predvodi Kasper Hjumland koji već tri i po godine vodi Dance i idemo veoma dobro.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading