E, OVO JOŠ NISMO VIDELI Pravilo koje je u Sloveniji napravilo haos, igrače menjaju posle nekoliko sekundi na terenu (FOTO)

16:30 | 11-02-2024

Fudbal 0

Neverovatno šta se dešava.

Ajdin Mulalić
EPA-EFE/OLE MARTIN WOLD NORWAY OUT

Veliki broj prvenstava je uvelo pravilo da na terenu mora da se nađe određeni broj mladih igrača i ova praksa je uzela maha u skoro svim ekipnim sportovima. Ipak, u Sloveniji su stvorili pravilo od kojeg je nastao potpuni haos, što je najbolje moglo da se vidi u meču ljubljanske Olimpije i Rogaške.

"ĐOKOVIĆ I BIKOVIĆ U GOSTIMA" Tri razloga zbog kojih je meč sa Rusijom dobar za Srbiju... Nedimović: Ovo je bolje od pet Evrovizija

Naime, pravilo glasi da utakmicu mora da počne mladi igrač, pa je tako golman Rogaške, 17-godišnji Žan Lorber, bio na terenu kada je sudija dunuo u pištaljku za početak meča. Ipak, saigrači ovog mladića su odmah potom namerno ispucali loptu u aut, kako bi došlo do izmene čuvara mreže, čime je iskorišćena "rupa" u pravilniku.

Umesto Lorbera je ušao znatno iskusniji 29-godišnji Ajdin Mulalić, dok je mladi Žan posle samo 24 sekunde otišao na klupu i odatle posmatrao ostatak susreta. Neverovatno.

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading